Fujitsu IS12T är den första mobiltelefonen som lanseras med Microsofts nya mobila operativsystem Windows Phone 7.5 Mango. Telefonen som nu gjort premiär i Japan bara dagar efter att det uppdaterade operativsystemet stod klart för lansering är en säregen modell som i gälla färger även stoltserar med rejält skydd mot jordens element.

Fujitsu Toshiba Mobile Communications tillkännagav den nya smartphonemodellen under ett pressevent i Tokyo under förra veckan. Telefonen baseras på Qualcomms enkelkärniga MSM8655 processor på 1 GHz samt en 3,7-tums skärm med en klassisk WVGA-upplösning på 800×480 pixlar. En kamerasensor på hela 13,2 megapixel paras med 32GB lagringsutrymme samt stöd för Bluetooth 2.1+EDR samt 802.11n WiFi.

Som den ö Japan faktiskt är kommer det kanske inte som en allt för stor överraskning att vattentäta telefoner är en ganska vanlig produktgrupp i landet. Men att se marknadens första Windows Phone 7.5 Mango telefon arbeta under ytan är ändå lite oväntat.

Fujitsu Toshiba IS12T gör en djupdykning vid runt 20 sekunder in i videon.

Förutom att telefonens hölje skyddar innandömet ordentligt kan det även fås i flera färger där en klassisk svart modell flankeras av en magentafärgad resp. citrusfärgad modell. Samma färger som Microsoft använde i gränssnittet för sin Windows Phone-prototyp.

tosh.fuj

Fujitsu Toshiba väntas inte få ut sin nya modell på butikshyllorna förrän efter september månad och då i första hand genom teleoperatören KDDI i Japan. Men med den första Mango-telefonen lanserad kan vi nu börja se fram emot resterande utbudet som enligt Microsoft ska få betydligt bättre bredd än tidigare.

Mer information om Windows Phone 7.5 Mango finns att hitta i vår tidigare nyhetsartikel.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonAnton Karmeheddlq84MrPresident Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Hemligt Efternamn
Medlem
Hemligt Efternamn

Lite tragikomik är det ändå att den lanseras först i Japan med skydd mot vatten

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Ballmer kör taktiken: Jag gör mig själv till åtlöje så gör det inte lika ont när andra gör det. 😉

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”MrPresident”]Lite tragikomik är det ändå att den lanseras först i Japan med skydd mot vatten[/quote]
Ja en Tsunami kan komma när som helst då är det bäst att vara redo!