Sedan minnesstandarden DDR5 började rullas ut i konsumentfärdiga enheter har tillverkare som G.Skill gång på gång pressat hastigheterna till nya nivåer. Nu har företaget och dess överklockare tagit DDR5 till hela 8 888 MHz.

Ett nytt världsrekord för klockhastighet hos DDR5-minnen har nu satts. Detta gjordes av överklockaren Lupin_no_musume tillsammans med G.Skill och Asus. Assisterad av flytande kväve kunde överklockaren skrämma upp internminnet till brutala 8 888 megahertz.

Detta gjordes med G.Skill Trident Z5 DDR5-minne på ett Asus ROG Maximus Z690 Apex tillsammans med en Intel Core i9-12900K.

Inte helt förvånansvärt fick överklockaren tumma ganska rejält på minnets timings. De går dock hand i hand med minnesfrekvensen och siffran åtta då de fick ställas till CL88-88-88-88. Inte direkt önskvärt skulle man lyckas överklocka sina egna minnen till denna nivå.

Vi är fortfarande i de tidiga dagarna av DDR5. Just nu kommer de snabbaste enheterna med en klockfrekvens på 6 800 MHz. Tillverkare har dock bekräftat att minnen som bräcker 7 000 MHz-barriären är på väg och med tiden kommer vi få se snabbare och snabbare minnen.

Exklusivt test: billigt DDR5 lika bra som dyrt

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid