G.Skill är vida kända för sina överklockningsbravader och nu slår man till igen när en av företagets Trident Z DDR4-moduler pressas förbi drömgränsen 5 GHz.

G.Skill Trident Z är en av de högst fabriksöverklockade modulerna på marknaden med en specificerad frekvens på 4 000 megahertz . En frekvens som kan jämföras med de 2 133 megahertz som är standardfrekvensen för Intels Z170-plattform.

Nu har G.Skill visat hur en ensam minnesmodul med hjälp av flytande kväve pressats till över 5 000 megahertz av den välrenomerade taiwanesiske överklockaren ”Toppc”. Frekvensen är ett rekord för DDR4-minnen och är även första gången någon officiellt når över 5 GHz med DDR4-minnen.

Att man använt sig av en ensam 4 gigabytes modul samt extrem kylning visar samtidigt att detta inte är frekvenser vanliga användare kommer kunna vara i närheten av. En rolig notis är dock att överklockningsrekordet slogs med ett mini-ITX-moderkort i form av MSI Z170I Gaming Pro AC.

Den exakta rekordnoteringen landade på en effektiv frekvens av 5 002,4 megahertz, upp från det tidigare rekordet på 4 901,6 megahertz, satt med en G.Skills Ripjaws 4-modul.

Överklocka minnet
Överklockar du minnet i din dator eller låter du det vara på standardinställningar?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid