Minnesjätten G.Skill utökar sitt DDR4-sortiment med den uppdaterade Trident Z-serien, vars toppmodell når hela 4 266 megahertz.

G.Skill har för vana att försöka pressa frekvensgränserna med sina entusiastmoduler, som primärt riktas mot överklockare. Trident Z är en av företagets mest påkostade serier som riktas mot den målgruppen, och de nya modulerna kommer med en kylardesign i aluminium, både med silverfinish och svart anodisering samt med färgkontraster i rött, vitt, svart, orange och gult. Under värmespridaren sitter den senaste generationens DDR4-minneskretsar från Samsung.

Toppmodell med 4 266 MHz

Flaggskeppet blir ett 16-gigabyteskit som specificeras till en toppfrekvens på hela 4 266 megahertz på 1,35 volt. Det är bland de högsta specificerade hastigheterna som går att hitta på minnesmoduler idag, även om Trident Z inte är först ut med den frekvensnivån. Just de här modulerna kommer med latenser på  19-23-23-42, vilket är relativt högt även för den här frekvensklassen.Trident_z_series

Andra varianter i serien innefattar bland annat kit om 16, 32 och 64 gigabyte med specificerad maxhastighet på 3 466 megahertz, samt ett instegskit på 16 gigabyte och 3 200 megahertz. Dessa moduler kommer däremot med förhållandevis låga latenser, då 3 466-varianterna ligger på 14-14-14-34 och 3 200-varianterna nere på 13-13-13-33, varav sistnämnda är rekordlågt för sin frekvensklass.

Samtidigt får man inte glömma att höga frekvenser på minnen inte kan linjärt översättas till motsvarande ökning i prestanda – däremot öppnar snabbare minnen för att höja ribban ytterligare vid mer avancerad överklockning.

Det finns i skrivande stund ingen offentliggjord prissättning för något av de nya minneskiten, men mer information bör dyka upp i samband med Computex som går av stapeln vid månadsskiftet.

Minnesfrekvenser
Vad kör du för frekvens på dina minnen? Lämna gärna en kommentar!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid