Grafikkortstillverkaren Galaxy arbetar på en ny modell av NVIDIA:s kraftfulla grafikkort GeForce GTX 680. Galaxy GTX 680 4GB heter kortet som med dubbelt så mycket grafikminne och en basfrekvens på 1 100 MHz höjer ribban för världens redan snabbaste grafikkort.

När recenserade GeForce GTX 680 kom vi fram till slutsatsen att NVIDIA hittat en mycket väl avvägd nivå av prestanda kontra specifikationer. Samtidigt var en av de få nackdelarna med NVIDIA:s nya flaggskepp att grafikkortets 2GB minne riskerade att bli en flaskhals i framtida tunga speltitlar. Detta har alltså Galaxy nu löst genom att trycka på sexton separata 2 Gbit GDDR5-minneschip på ett specialutvecklat mönsterkort. Tyvärr avslöjas det inget om minnesmodulernas klockfrekvens, men vi gissar att det handlar om samma 6 000 MHz som referensversionen av GeForce GTX 680.

galax2

galax3 galax4

Grafikkortet kommer även utrustat med en kraftigare spänningsdel med 5+2 faser och fälteffektstransistorer från International Rectifier. För att kunna förse kortet med tillräckligtmed ström har Galaxy uppgraderas de två strömkontakterna till en 6-pins och en 8-pins modell.

Den kraftfullare spänningsdelen har gjort det möjligt för Galaxy att öka klockfrekvensen på grafikkretsen från 1 006 MHz till 1 100 MHz. Hur högt kortets GPU Boost når är dock oklart.

Sist men inte minst har Galaxy försett sitt nya GeForce GTX 680-kort med en kraftfullare kylare som med stora kopparvärmeledningsrör och dubbla 90mm-fläktar ska hålla kortets temperaturer i schack. När Galaxy GTX 680 4GB lanseras och till vilket pris är oklart, men troligtvis dyker kortet upp under systerföretaget KFA2 här i norden.

Mjölkvitt Galaxy GTX 680 Hall of Fame under utveckling

Samtidigt presenterade Galaxy en ny medlem i sin Hall of Fame-familj av grafikkort. Galaxy GTX 680 Hall of Fame kommer att tillverkas på en mjölkvit PCB som förutom en mäktig analog 8+2+2 fasers spänningsdel med fälteffektstransistorer och högkvalitativa spolar ska utrustas med egen styrlogik från företage. Deras VRM-kontrollerchip GX31 ska göra det möjligt för användare att styra kortets spnningar och strömförbrukning direk i mjukvara.

galaxyhof

galaxyhof2 gtx6804hof_04 

Med dubbla 8-pins strömkontakter, dubbla BIOS-kretsar, 4GB minne och en mäktig kylare med tre 90mm fläktar ska Galaxy GTX 680 Hall of Fame edition vara ågot utöver det vanliga. Kortet kommer även med en separat utgång för kontrollenheten ”OC Panel” som fysiskt låter användare styra funktioner på kortet direkt från en kontrollpanel.

Galaxy nämnde inget om klockfrekvenser eller lanseringsdatum för sin nya HoF-modell, men kortet ska komma med imponerande överklockningspotential.

Källa: Expreview via TechPowerUp


Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonMcKinleyIngesson-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det gick fort!

Ingesson
Gäst
Ingesson

KFA2/Galaxy gör det igen! 😀

McKinley
Medlem
McKinley

Är det med detta kort vi kan förvänta oss att få se nVidia vinna även i högre upplösning utan att tappa ledning p.g.a. otillräckligt med minne.

Jacob Hugosson
Medlem

Jag är relativt säker på att det inte är något problem med de 2 GB GTX 680 kommer med idag. Flaskhalsen sitter troligtvis i dess minnesbandbredd.