Galaxy är en av de fyndigaste grafikkortstillverkarna på marknaden idag, även om vi i Sverige känner företaget bättre genom deras europeiska filial KFA2. I kölvattnet av EVGA:s lansering av marknadens första grafikkort med dubbla Fermi-grafikkretsar dyker det nu upp bilder på en motsvarande modell från Galaxy, med vit PCB och ett överflöd av prodalizer-kondensatorer.

Galaxys prototyp har precis som EVGA GTX 460 2Win utrustats med dubbla GF104 GPU-kretsar, av samma modell som används på det populära mellanklasskortet GeForce GTX 460. Tillsammans har de två kretsarna 672 CUDA-kärnor och dessa tar hjälp av en 2GB GDDR5-minnesbuffert för att hålla bildrutorna flygande ur kortet. Grafikkortet har som väntat dubbla 256-bit minnesbussar och är försätt med totalt 16 st. 0,4ns GDDR5-minneschip från Samsung.

galaxydual

Det som annars särskiljer kortet från övriga modeller på marknaden är att Galaxy återigen valt att använda en urläcker vit PCB som är fullkomligen fullproppad med kondensatorer och spänningsregulatorer. Spänningsdelen är på 8+2 faser (GPU + minne) och backas upp av fyra stycken proadlizer-kondensatorer från NEC på baksidan av kortet. Galaxy har satsat på fyra stycken DVI-utgångar samt en Mini-HDMI-tugång för inkoppling av fyra bildskärmar samtidigt som man ger stöd för NVIDIA 3D Vision Surround.

galaxydual2

Grafikkortet ska kylas av fläns med tre stora fläktar och ska tillsammans med den maffiga strömdelen borga för goda överklockningspotential.

Galaxy avvaktar lansering i väntan på GF114-kretsar

De två grafikkretsarna kommer alltså ur NVIDIA:s första Fermi-generation men enligt uppgifter ska grafikkortet fortfarande bara vara i utvecklingsstadie och till skillnad mot EVGA som redan lanserat sitt kort med dubbla GF104-kretsar sägs Galaxy satsa på rejälare doningar. Tillverkaren sägs planera en uppgradering till de nya GF114 GPU-kretsarna som vi hittar i GeForce GTX 560 Ti och med tanke på hur bra Galaxy/KFA2 GeForce GTX 560 LTD OC klarade sig i vår senaste grafikkortsjämförelse kan vi knappt hålla oss.

galaxydual3

galaxydual4

Källa: Uwants

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KlockradioTempelAnton KarmehedSwedish BerserkMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

SÅ HÄR ska det se ut, EVGA. Fast fyra DVI-portar känns ju lite 2002. Tur att jag skickade Henry GTX 560 LTD OC så jag kan ta det här alldeles själv och leka med. 😉

Svensken
Medlem
Svensken

Låter som en bra ide.

Tempel
Medlem
Tempel

Onekligen sexigt. Vitt är det nya svarta 😉 Men hur mycket av det kommer man se under kylflänsar och fläktar… Fick en ide, Man fotar skiten och printar ut på fototapet och klär in lådan med de sexiga sakerna man har i lådan 😀 Även med fönsterlåda så ser man ju inte så mycket av godsakerna så…

Klockradio
Medlem
Klockradio

Ser ju riktigt läckert ut! Fast sen så får man väl instämma med de andra, 4x DVI känns ju lite..