Utan att modifiera själva spelkonsolen har en hemmafixare fått Game Boy Advance att spela Playstation-spel. Allt tack vare en specialdesignad spelkassett innehållandes en Raspberry Pi.

Game Boy Advance är en spelkonsol som sett merparten av sina komponenter modifieras eller uppgraderas av entusiaster genom åren. Allt från utbytta skärmar till bättre interna högtalare och skal i universums alla färger. En av de kanske mest imponerande sakerna som gjorts med konsolen handlar dock inte om en modifikation till enheten i sig.

Rodrigo Alfonso har fått Nintendos 20 år gamla handhållna spelkonsol att spela Playstation 1-spel. Detta med hjälp av en egendesignad spelkassett som huserar en minidator i form av en Raspberry Pi 3. Resultatet kanske inte är det mest eleganta men det funkar.

Spelkassetten i sig är absolut ingen liten mackapär. Dess storlek är inte lika stor som spelkonsolen sett till bredd men tjockleken hos det egendesignade chassit tredubblar konsolens sammanlagda djup. Denna Frankenstein-skapelse kopplas sedan till konsolen genom dess Link Port. Denna var till en början var menad för att låta flera konsoler interagera med varandra.

Link Port-anslutningen hos Game Boy Advance sätter dock en rejäl begränsning. Dess maximala överföringshastighet når endast 1,6 Mbps åt båda hållen. Detta innebär att Raspberry Pi-datorn ibland måste pumpa bromsarna för att låta konsolens processor andas ibland. Skaparen nämner även att den som skapar en av dessa spelkassetter på egen hand kan sänka upplösningen till något lägre än konsolens 240 x 160 pixlar om hög FPS är att föredra.

Enkelt sett använder Raspberry Pi-kassetten ett Game Boy Advance som en extern skärm och styrdon för emulatorer. Utöver Playstation 1-spel har Alfonso spelat spel från konsolerna Sega Mega Drive och SNES på sin lösning.

För den som vill ge sig på att själv skapa en av dessa kassetter har Alfonso skapat en GitHub med den specialdesignade koden som får det hela att funka. Tillsammans med ovanstående video som går igenom själva byggprocessen av spelkassetten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid