Inför årets upplaga av The Game Awards har nomineringarna för de olika kategorierna bekräftats. Två stora speltitlar leder rejält med åtta nomineringar var medans Bethesdas storspel Starfield endast nominerats i en kategori.

Den 7 december är det dags för spelfest i form av årets upplaga av The Game Awards. Den virtuella vallokalen är nu öppen för alla som vill rösta på sitt favoritspel i de olika kategorier spelfesten tävlar ut priser i. Den kompletta listan över nominerade spel i alla kategorier är för lång för att listas rakt av men Baldur’s Gate 3 och Alan Wake 2 är uppe i täten med totalt åtta nomineringar var.

Båda speltitlar är nominerade för det eftertraktade Game of The Year-priset där spelintresserade röstar för årets absolut bästa spel. Här får de även sällskap av Marvels’s Spinder-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder och The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Något många kanske höjer ett ögonbryn åt är att Bethesdas speltitel Starfield inte är nominerat för Game of the Year. Spelet är endast nominerat i kategorin för årets bästa RPG-spel. Här möter det dock hård konkurrens från Baldur’s Gate 3, Final Fantasy 16, Lies of P och Sea of Stars. Mycket pekar alltså mot att Bethesda kan få gå hem från The Game Awards utan någon trofé trots den massiva uppmärksamhet Starfield fått både innan och efter lansering.

Spelintresserade som vill delta i röstningen kan göra det via The Game Awards hemsida till och med den 6 december, dagen innan spelgalan går av stapeln. Utöver prisutdelningen kan vi förvänta oss både uppdateringar om kommande speltitlar samt helt nya avtäckanden av kommande spel under galan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid