Enligt ett inlägg på ett japansk teknikforum ska en användare ha fått en helt nytillverkad upplaga av Geforce GTX 1080 Ti efter att ha skickat in sitt grafikkort på garantiärende.

Nvidia introducerade sin grafikkortsmodell Geforce GTX 1080 Ti för lite mer än fyra år sedan. Nu ser det ut som att enheten kan ha gjort en comeback om ett specifikt foruminlägg på det japanska forumet Quasar Zone är att lita på. Enligt inlägget ska användaren ha skickat in sitt GTX 1080 Ti på ett garantiärende och fått tillbaka en helt nytillverkad enhet.

Ett påstående som detta fick inte helt förvånansvärt en hel del uppmärksamhet. Välkända Twitter-profilen Harukaze tog på sig ansvaret att gräva runt lite och ska ha upptäckt att serienumret på forumanvändarens enhet mycket väl ska ha pekat mot en nyproduktion. Det ska mer specifikt röra sig om ett EVGA GTX 1080 Ti SC tillverkat i år. Något som höjt på flera ögonbryn då EVGA lämnar tre års garanti på sina grafikkort. Enheter menade att vara en buffert för just garantiärenden bör ha tillverkats mycket tidigare än fyra år efter att enheten först introducerades.

Nvidia har tidigare återintroducerat äldre grafikkortsmodeller som GTX 1650 och RTX 2060. Detta i ett försök att tackla den pågående hårdvarubristen. Skulle Nvidia välja att återintroducera GTX 1080 Ti eller bygga upp en ny buffert för just potentiella garantiärenden under denna torka vore det således inte helt överraskande.

Skulle Nvidia däremot välja att introducera helt nytillverkade enheter på butikshyllorna däremot gäller det nog att tillverkaren väljer en ordentligt aggressiv prislapp för att det fyra år gamla flaggskeppet ska vara attraktivt för konsumenter. Även om det är lättare sagt än gjort i dagens läge att få tag på nya grafikkort. Just nu har vi dock bara fått fler frågor utan några svar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Inte för att ta bort nyhetsvärdet, men där kan vara en annan förklaring. Brist på nyare grafikkort är ett faktum, som reda (som ni skriver) fåt Nvidia att ny introducera tidigare generationer som GTX 1650 och RTX 2060. Men GTX 1080 Ti är som ni skriver lite för gammalt för att kunna ge någon vinst. Däremot så kan en nyproducerad serie ge vinst i garantiärenden. Normalt så ges en likvärdig modell av senare snitt vid garanti när modellen det är frågan om är slut i lager, men med den situation som gäller så kan det möjligen vara mer kostnadseffektivt att… Läs hela »