GeForce GTX 460 ser ut att bli nästa anhalt för NVIDIAs Fermi-arkitektur. GTX 460 blir också det första kortet som baseras kring en annan GPU än GF100. Nu har uppgifter avslöjat att kortet väntas ut i juli månad och att vi i augusti får se ännu fler Fermi-kort på marknaden.

Uppgifterna som publicerats av HardOCP menar att det GF104 baserade kortet kommer få en prislapp på drygt 2 100 kronor inklusive moms och att kortet, precis som vi förutspått, ska bli mycket överklockningsvänligt. Vi får inga mer detaljer kring kortets specifikationer eller liknande, men vi får samtidigt mer information om lillebröderna och GF106 grafikkretsen.

GF106 kommer att bli NVIDIAs budgetinriktade Fermi-GPU och här väntas två nya modeller lanseras under mitten av augusti med namnen 450 samt 455. Om det blir GeForce GTX eller GeForce GTS är oklart men med en prislapp på mellan 1 100 kronor upp till 1 700 kronor fattas vi bara de första instegsmodellerna.

Dessa säger HardOCP ska anlända under augusti eller september med GF108 GPUn och ersätta den nuvarande GeForce GTS 240-serien. Med vilka namn är dock oklart.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Calle2003

2100 kr är rätt så dyrt, men klockar den så bra som det sägs så ska jag köpa mig ett GTX 460! 😀

this
Medlem
this

Fermi i alla segment låter vettigt, det gäller bara att man får ner storleken på kretsarna. Men lite konkurrens mot AMD i de lägre segmenten vore inte fel.