Small preview image

alt

Nvidia GeForce GTX 465 väntas få en officiell lansering under Computex i nästa vecka men redan nu har den första recensionen av kortet publicerats. På X-bit Labs har man tagit det nya kortet och kört det igenom sex olika speltester för att få en bättre bild av vad konsumenter kan förvänta sig av det nya instegskortet i GeForce GTX 400-familjen. De specifikationer som tidigare avslöjats med 352 CUDA processorer, 32 ROPs och 44 texturenheter står fast. Detta tillsammans med en snålt tilltagen 256-bit minnesbuss och relativt långsamma GDDR5-minnen ger GTX 465 ganska svåra förutsättningar.

Eftersom kortet kommer med samma GPU- och shader-klockfrekvens som storebror GTX 470 (607/1 215 MHz) samt betydligt lägre minnesklockfrekvens på 3 208 MHz har man heller inga fördelar i ren råstyrka, något som visar sig tydligt i Xbit Labs tester.

alt

Kortet har ett rekommenderat pris på 275 USD och borde med andra ord hamna någon hundralapp lägre i pris än AMD Radeon HD 5850. Problemet är bara att kortet presterar mycket sämre än HD 5850 i merparten av testerna och faktiskt är mer i paritet med sin betydligt billigare föregångare GeForce GTX 275.

GeForce GTX 465 har lite mer att säga till om när man slår igång DirectX 11 och exempelvis mer avancerade tessellation-effekter. Men överlag ser det ut att bli svårt för Nvidia att sälja in detta kort till den prislapp men verkar sätta.

Det ska sägs att GeForce GTX 465 ännu inte officiellt lanserats och att nya drivrutiner kan förbättra kortets prestanda. Men man kommer inte ifrån det faktum att kortet baseras på de GF100 GPU:er som inte är bra nog att säljas som GTX 470 eller GTX 480, vilket inte är den bästa grund att stå på.

alt

Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments