NVIDIA kommer inom kort att göra sin tredje lansering i GeForce GTX 500-familjen när man den 25 januari släpper lös sitt nya GeForce GTX 560 Ti, ett grafikkort som tar sikte på utrymmet mellan mellanklass och prestandasegmenten. Nu har kortet fångats på bild, både med och utan sin nyutvecklade kylare.

Grafikkortet som är en spirituell efterträdare till GeForce GTX 460 kommer att använda sig av en ny GF114 GPU som med 384 st. CUDA-kärnor ska ta sig an bland annat Radeon HD 6950. På bilderna som nu publicerats på en taiwanesisk webbtidning ser vi hur NVIDIA höjt ribban från förra generationens GeForce GTX 460.

GeForce GTX 560 Ti kommer med ett större och mer välutrustat kretskort där vi kan skönja en 4-fasers strömförsörjning, två stycken 6-pins PCIe-strömkontakter samt en ensam SLI-kontakt. Förutom den nya GF114 GPUn hittar vi även åtta stycken GDDR5-minneskretsar som ger kortet totalt 1GB grafikminne, vilket det arbetar med över sin 256-bit minnesbuss.

gtx560nak

gtx560nak2

Kylflänsen som vi också skådar på bilderna har fått en redigerad bild på sig, men samtidigt ser vi hur NVIDIA satsat på en lösning med tre stycken kraftiga värmeledningsrör samt en tredelad aluminiumfläns för att leda värmen bort från grafikkretsen.

Hur GeForce GTX 560 Ti presterar kommer ni att kunna läsa mer om här den 25 januari.

gtx560nak3

Källa: CoolPC.com.tw

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonKogster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Bara jag som tycker de kunde varit smartare än att sätta 6-pins pci-e strömkontakterna bakåt? Då får den ju inte plats i mindre lådor. antar jag ser ändå inte så stor ut

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Kogster”]Bara jag som tycker de kunde varit smartare än att sätta 6-pins pci-e strömkontakterna bakåt? Då får den ju inte plats i mindre lådor. antar jag ser ändå inte så stor ut[/quote]
Det är den bästa lösningen rent praktiskt, men det är däremot estetiskt fullt! 😛