GeForce GTX 580 ser ut att bli ett grafikkort med många likheter till dagens flaggskepp GeForce GTX 480. Men en av de förändringar som gjorts är bland annat kortets kylare som nu fått en något reviderad design. Nu har det publicerats bilder på en kinesisk hemsida som visar upp den nya kylaren i detalj.

GeForce GTX 580 ser ut att få en kylare som bygger på samma grunddesign som den i dagens GTX 480. En aluminiumram som täcker mer eller mindre hela grafikkortet backas upp av en stor aluminiumfläns med kopparbas och fem kraftiga (6mm) värmerör, också tillverkade i koppar. NVIDIA använder sig av en liknande lösning med GeForce GTX 480 där man också byggde sin kylare kring fem värmerör, men då var de även synliga utanför kortet.

40a9b31f3c5cc72d

I slutet av aluminumramen hittar vi en radialfläkt som suger in luft från chassit och blåser den över aluminiumflänsen och ut ur chassit genom expansionspanelen. Som referens kan man se närmare på den kylare GeForce GTX 480 lanserades med i vår recension.

Om och hur mycket NVIDIA lyckats förbättra kylaren från GeForce GTX 400-serien återstår att se, men det är ganska tydligt att inga allt för stora förändringar gjorts. Exakt vilka prestandaspecifikationer och klockfrekvenser kortet kommer med är inte heller avslöjat. Men prestandan väntas bli 15-20% högre än i dagens GeForce GTX 480-modell.

bad18988d745e1e4

7ce7cec6e2cf0ed1


NVIDIA:s referenskylare för GTX 480, ser ut att bygga på en närmast identisk grundplatta.

Källa: vga.it168.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid