Beväpnad med dubbla GF110 GPU-kretsar ska GeForce GTX 590 inom kort ta upp kampen med grafikkortsmarknadens stora gigant, Radeon HD 6990 och med ett snabbt analkande lanseringsdatum börjar nu ytterligare information att spridas. Det senaste är en sprängskiss av grafikkortet som avslöjar detaljer kring kretskortet och kylaren.

Om bilden som bland annat publicerats på grafikforumet Beyond3D är äkta kommer GeForce GTX 590 att utrustas med dubbla GF110 GPU-kretsar med vardera 512 CUDA-kärnor, något vi fick information om tidigare i år.

För att förse de tusentals CUDA-kärnorna med bränsle har NVIDIA satsat på ett kraftigt 12 lagers kretskort med extra kopparlager samt en 10 fasers strömförsörjning, dedikerad till de båda GPU-kretsarna. 3GB GDDR5-minne får samsas om kretsytan med ett PCIe x16 bryggchip och dubbla 8-pins strömkontakter.

gtx590.sprang

Grafikkortets dubbla grafikkretsar ska enligt källor till NordicHardware arbeta i klockfrekvenser runt 600 MHz och för att hålla temperaturerna nere på dessa 3 miljarders kretsar har NVIDIA utvecklat en ny referenskylare som har flera likheter med den AMD lyft på sitt Radeon HD 6990. Dubbla kylflänsar med förångningsteknik och kopparbas hittas under kylarens hölje och mellan de båda flänsarna sitter en större fläkt som ser till att cirkulera luften i kortet.

GeForce GTX 590 väntas lanseras den 22 mars och siktet är inställt på den yttersta prestandatronen.

Relaterad artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid