Nvidia kommer inom en snar framtid att lansera sin nya grafikkortsserie Geforce GTX 800 och säkra källor till NordicHardware avslöjar nu att den första presspresentationen kommer att ske under andra veckan i september. Där Nvidia väntas presentera de nya modellerna Geforce GTX 870 och GTX 880.

Geforce GTX 800-serien kommer att baseras på Nvidias nya grafikkortsarkitektur Maxwell som till skillnad mot dagens Kepler-arkitektur både är energieffektivare och erbjuder bättre prestanda per given beräkningsenhet. Nvidia har redan visat att Maxwell-arkitekturen har stora potential när det kommer till prestanda per watt genom den initiala lanseringen av Geforce GTX 750 Ti tidigare i somras men nu står alltså prestandamodellerna för dörren.

Enligt uppgifter till NordicHardware har Nvidia nu börjat bjuda in utvalda medier till ett pressevent i USA där man den 10 eller 11 september kommer presentera detaljer och information om sin nya grafikkortsfamilj.

Nvidia sägs än så länge vara ytterst knapphändiga med detaljer kring eventet eller vad som kommer att visas upp men tidigare uppgifter indikerar att vi kommer att få se både Geforce GTX 870 och Geforce GTX 880 på marknaden i slutet av september eller början av oktober. Något som ett pressevent under andra veckan i september skulle stärka.

Nvidia_Geforce_GTX_700

Läckta prestandauppgifter tyder på en effektiv GPU

De första prestandauppgifterna för instegsmodellen GTX 870 tyder på att Nvidia lyckats väl med att optimera sina cuda-kärnor och press ut extra prestanda ur Maxwell även i prestandasegmentet. Enligt resultat i det syntetiska prestandatestet 3dmark ska GTX 870 prestera likvärdigt med dagens GTX 780 – trots att nykomlingen på pappret både har färre beräkningsenheter och en smalare minnesbuss.

Detaljerna kring storebror GTX 880 är mindre klara men här ryktas det om prestanda nog för att pressa kraftpaketet GTX 780 Ti nedåt i resultatlistorna. Något Nvidia troligtvis siktar på för att inte produktnamnen ska bli allt för förvirrande i prestandahirarkin.

Nvidia Geforce GTX 870 och GTX 880 kommer främst att ersätta Geforce GTX 770 och GTX 780 där allt nu pekar mot en konsumentlansering i slutet av september månad.


Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Boris-flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

amd 330 snart då.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”flopper”]amd 330 snart då.[/quote]
Va?

Medlem
Arne Berg

imponerande med en halv krets (som 680 ,detta är väl 204?/207? kretsen) ska bli intressant & se hur 210an presterar men blir väl någon gång nästa år en Titan 2 kanske.