Efter en lång tid av rykten, spekulationer och läckor har Nvidia officiellt listat Geforce RTX 2060 12 GB. En premiumvariant av det gamla grafikkortet som nu fått dubbelt så mycket videominne.

Länge har det pratats om att Nvidia förbereder en nyversion av RTX 2060 som utrustats med dubbelt så mycket videominne som originalversionen. Nu har tillverkaren officiellt listat enheten på sin hemsida och således bekräftat specifikationerna. Förhoppningsvis kommer man kunna erbjuda en hög tillgång för att underlätta för de som söker nytt grafikkort under den rådande kretsbristen.

Sett till specifikationerna för grafikprocessorn hos RTX 2060 12 GB är det samma TU106 på 12 nanometer som användes i RTX 2060 Super. Det innebär 2 716 CUDA-kärnor, 136 Tensor-kärnor och 64 RT-kärnor. Tillsammans med en klockfrekvens på 1 470 MHz och en turbofrekvens som sträcker sig upp till 1 650 MHz.

Enheten kommer att hålla kvar vid en 192-bit bred minnesbuss och inte 256-bit som hos Super-varianten. Videominnet bär en hastighet på 14 Gbps och den totala bandbredden blir 336 GB/s. Tack vare det mer krävande minnessystemet ser vi också ett ökat TDP-värde på 185 W. Detta är 25 W högre än originalmodellen och tio watt högre än 2060 Super.

Vi vet inte hur saftig enhetens prislapp är planerad att bli. Nvidia har dock nämnt till The Verge att detta är en premiumvariant av RTX 2060 med sex gigabyte minne och att priset kommer att reflektera detta. Enheten kommer dock att bli tillgänglig den 7 december och listas även av Nvidia som att den kommer finnas i Founders Edition-utförande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid