Grafikkortet Geforce RTX 3080 Ti som förväntas avtäckas i början av nästa vecka har nu registrerats i databasen för speltiteln Ashes of the Singularity.

Inom kort kommer Nvidia avtäcka sina kommande grafikkortsmodeller Geforce RTX 3080 Ti och RTX 3070 Ti. Nu har den förstnämnda enheten börjat dyka upp i databaser för testsviter inför sin lansering.

En av dessa databaser är för speltiteln Ashes of the Singularity. Kanske inte världens mest populära spel men det har stått för en drös läckor sedan sin lansering år 2016. Nu står titeln för ännu en läcka. Denna gång är det då RTX 3080 Ti som har testats i tre olika upplösningar i spelet och registrerats i dess databas.

Nvidias kommande drivrutin 466.54 har varit tillgänglig för recensenter i ett par dagar. Det är en stor chans att det är just denna drivrutin som har använts i samband med testerna som nu har utförts.

Grafikkortet testades med grafikinställningen ”Crazy” i 4K, 1 440p och 1 080p. Här lyckades grafikkortet tillsammans med en processor i form av en AMD Ryzen 9 3900XT kamma hem 8 700, 9 100 respektive 9 300 poäng. Exakt samma system har dessvärre inte testats med andra grafikkortsmodeller så exakta jämförelser är svårt att göra. Däremot har Ryzen 9 3900XT testats i Ashes of the Singularity en hel del med olika grafikkort.

Tyvärr är det endast slutpoängen som går att jämföra här. Testsviten i Ashes of the Singularity registrerar inga klockfrekvenser eller dylikt. Exakt hur Nvidias kommande grafikkort står sig mot sina syskon och utmanarna ur Radeon RX 6000-serien förblir därför något oklart. Under nästa vecka bör vi dock börja se recensioner publiceras och då får vi äntligen svar på vad Geforce RTX 3080 Ti faktiskt har att erbjuda.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid