Nya rykten angående Nvidia nästa grafikkortsserie hävdar att vad som kan komma att kallas Geforce RTX 4090 kommer med ett TGP-värde på 600 W. Flaggskeppet RTX 4090 Ti hävdas i samma veva dra ännu mer på över 800 W.

I sedvanlig ordning kommer nya rykten om kommande hårdvara upp med jämna mellanrum inför lanseringen. Nvidias nästa generation av grafikkort är absolut inget undantag. Vi har redan sett rykten som kan peka mot att arkitekturen kallas Lovelace och att lanseringen kommer att ske någon gång under hösten 2022.

Nästa uppsättning rykten riktar in sig på den kommande arkitekturens toppmodeller. Enligt Twitter-användaren kopite7kimi som ofta kommit med läckt information och dylikt för kommande hårdvara ska RTX 4090 komma med ett TGP-värde på 600 W. Enligt användaren ska denna siffra ha kunnat bekräftas. Huruvida detta baseras på ingenjörsexemplar vars TGP-värde inte representerar den färdigställda enhetens återstår att se.

Samtidigt hävdar Greymon55 på Twitter att RTX 4080 kommer att dra 480 W och flaggskeppet Geforce RTX 4090 Ti kan kräva massiva 800 W eller ännu mer. Detta är då samtliga grafikkort som förväntas baseras på grafikprocessorn AD102.

Vi har redan sett tillverkare av nätaggregat implementera den senaste anslutningen som kommer i form av en massiv 16-pinkontakt. Något som mycket väl kan tyda på att framtidens grafikkort kommer att vara rejält strömtörstiga. Däremot har vi inte fått någon officiell information från Nvidia själva. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med dessa rykten och annan information som kan komma att spridas innan lanseringen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid