Tidigare i veckan skapade tillverkaren Gigabyte rubriker genom att hävda att nästa generations Ryzen-processorer skulle lanseras innan årsskiftet. Ett uttalande företaget nu tagit tillbaka.

I början av veckan rapporterades det att Gigabyte till synes hade bekräftat att nästa generations Ryzen-processorer från AMD skulle lanseras någon gång i år. Nu visar det sig att de inte är riktigt lika säkra på när nästa generations processorer lanseras som det verkade.

När Gigabyte lanserade sina nya AM5-baserade servrar skickade man ut ett pressmeddelande för att markera lansering. Ett pressmeddelande som nämnde hur servrarna skulle kunna uppgraderas med AMD:s kommande processorer som sades lanseras senare i år. Nu har företagets PR-avdelning börjat skicka ut ett mejl som klargör att det i själva verket var ett misstag.

Hemsidan TechRadar har delat med sig av det mejl som tillverkaren skickat ut. I mejlet ska det ha klargjorts att det hela handlade om en uppsättning dåligt valda ord och att företaget inte vet när uppföljaren till Ryzen 7000-serien kommer lanseras. Gigabytes omarbetade pressmeddelande för servrarna nämner numera att dessa kommer kunna uppgraderas med nästa generations processorer. Detta då dessa förväntas bli kompatibla med sockel AM5.

Vi har alltså ingen starkare indikator på när nästa generations Ryzen-processorer faktiskt kommer lanseras. AMD lanserade sockel AM5 och de första Ryzen 7000-processorerna sent under 2022 och serien fulla uppsättning processorer har ännu inte lanserats. AMD kan mycket väl introducera uppföljaren senare under 2023 men i dagsläget kan vi alltså inte göra annat än att vänta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid