Det brukar oftast vara Intel som lockar fram flitigheten hos moderkortstillverkarna på marknaden. Men med sina FX-processorer och den nya Sockel AM3+ plattformen verkar även AMD skapat stort intresse hos tillverkarna. Gigabyte är i sedvanlig ordning på väg ut med ett flertal nya modeller, däribland Gigabyte GA-990FXA-UD7 som nu fångats på bild.

Gigabyte GA-990FXA-UD7 kommer att bli en av toppmodellerna i Gigabytes nya AMD-utbud och med den färska kretsuppsättningen AMD 990FX kommer man inte bara med officiellt stöd för den Bulldozer-baserade AMD FX-serien (Zambezi) utan även med en riklig bestyckning.

Moderkortet är en entusiastmodell som med en 10 fasers strömförsörjning (8+2) även kommer med Gigabytes Ultra Durable 3 design samt en nattsvart PCB med gulddetaljer. Gigabyte GA-990FXA-UD7 utrustas med inte mindre än 6 stycken PCI Express x16 grafikkortsplatser, vilket möjliggör en mängd olika SLI och CrossFireX konfigurationer. 4 stycken DDR3-minnesplatser backas upp av 6 stycken SATA 6,0 Gbps portar och totalt 4 stycken USB 3.0 anslutningar. Andra noterbara funktioner är Gigabit Ethernet, eSATA, FireWire, 8-kanals ljudkrets och integrerade reglage för start, omstart och felsökningsdisplay. Tyvärr verkar Gigabyte dock valt en vanlig CMOS BIOS istället för de nya UEFI-lösningarna.

Annons

01_800x600

Gigabyte GA-990FXA-UD7 lär få sin officiella lansering inom en snar framtid då moderkort och styrkretsar för AMD 990FX-plattformen väntas visas upp under Computex 2011 som öppnar sina dörrar den 31 maj. AMD:s nya processorplattform i sin tur bör lanseras i mitten på juni månad.

33_800x600

28_800x600

25_800x600

21_800x600

09_800x600

40_800x600

Källa: Gdm.or.jp

Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Viking1962Jacob HugossonhirschctrlAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry de Kruijf
Medlem

4-way SLI… hm intressant. NF200?

hymer
Medlem
hymer

Synd att dom valde att ha bios. Använder Asus och MSI UEFI??

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Mycket snyggt moderkort. Lägger till det till mina favoriter. Ligger på samma prisklass som MSI 990FXA-GD80 som kostar 1990kr

[b]Edit[/b]
Läste jag rätt?? kommer Bulldozer i Juni nu eller missförstod jag helt galet?

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Viking1962″]Mycket snyggt moderkort. Lägger till det till mina favoriter. Ligger på samma prisklass som MSI 990FXA-GD80 som kostar 1990kr

[b]Edit[/b]
Läste jag rätt?? kommer Bulldozer i Juni nu eller missförstod jag helt galet?[/quote]

Dom har väl sagt 7 Juni för Bulldozer/Zambezi och 14 Juni för Llano?

Magnus
Medlem
Magnus

Verkar dock som Bulldozer inte kommer förräns sommaren är över. UEFI, har inte den barnsjukdomar ?!?! Kanske därför man inte valt den. Kostar UEFI licens pengar ?

WOW, heatpipe ner till sydbryggan !?!?!?! Den är den varmaste biten på mitt 890GX moderkort. Tänkte byta den mot en större kylfläns men blir problem attt få plats med iom att grafiikkortet går över den. Med slopandet av IDE kontakten är det inte längre trångt på moderkorten. Att de lämnar en PCI 32bitars kontakt kvar på korten är en riktig häjdare då det öppnar för diverse äldre kontrollerkort, ljudkort osv.

ctrl
Gäst
ctrl

[quote name=”ME4ME”]4-way SLI… hm intressant. NF200?[/quote]

Vet inte hur smid det är när portarna inte verkar vara fullpinns. Tittar man på undersidan så
ser det ut som:

16x
4x
8x
4x
16x
PCI
8x

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Viking1962″]Mycket snyggt moderkort. Lägger till det till mina favoriter. Ligger på samma prisklass som MSI 990FXA-GD80 som kostar 1990kr [b]Edit[/b]Läste jag rätt?? kommer Bulldozer i Juni nu eller missförstod jag helt galet?[/quote] Dom har väl sagt 7 Juni för Bulldozer/Zambezi och 14 Juni för Llano?[/quote] Det pratas ju så mycket på olika forum. Sweclockers (Andreas D) gick ju och sa att processorerna skulle komma i augusti helt plötsligt, men förhoppningsvis var det bara rykte [quote name=”ctrl”][quote name=”ME4ME”]4-way SLI… hm intressant. NF200?[/quote] Vet inte hur smid det är när portarna inte verkar vara fullpinns. Tittar man på undersidan… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”ctrl”][quote name=”ME4ME”]4-way SLI… hm intressant. NF200?[/quote]

Vet inte hur smid det är när portarna inte verkar vara fullpinns. Tittar man på undersidan så
ser det ut som:

16x
4x
8x
4x
16x
PCI
8x[/quote]
Ser ut att stämma rätt bra, det är dessutom den enda vettiga konfigurationen som kan tänkas användas till 4-way Crossfire

Fredrik
Medlem
Fredrik

Detta är ju snyggare än mitt P67A-UD7 B3 :—-)

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Läste lite på nätet att Gigabyte ska ha en del problem med sina kort, så det kanske blir MSI trots allt. Gigabyte korten ska visst också kallas Gigashyte, men snyggt är det i alla fall.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Viking1962″]Läste lite på nätet att Gigabyte ska ha en del problem med sina kort, så det kanske blir MSI trots allt. Gigabyte korten ska visst också kallas Gigashyte, men snyggt är det i alla fall.[/quote]
Gigabyte har väl lika mycket problem som vilket företag som helst MSI och ASUS inkluderat? Sen är det ju alltid gnällspikarna som låter mest, ja kan ju prata om mina 2 MSI moderkort med coilwhine varav ett stendog av en mycket mild överklockning för bara 3 månader sedan… 😉

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Läste lite på nätet att Gigabyte ska ha en del problem med sina kort, så det kanske blir MSI trots allt. Gigabyte korten ska visst också kallas Gigashyte, men snyggt är det i alla fall.[/quote]Gigabyte har väl lika mycket problem som vilket företag som helst MSI och ASUS inkluderat? Sen är det ju alltid gnällspikarna som låter mest, ja kan ju prata om mina 2 MSI moderkort med coilwhine varav ett stendog av en mycket mild överklockning för bara 3 månader sedan… ;)[/quote] Ok, man blev lite rädd faktiskt. Hoppas du har rätt. En hade nåt äldre moderkort… Läs hela »