Gigabyte jobbar på ett nytt minimoderkort för Intels LGA1155 plattform och H77N-WiFi ser ut att ta sikte på små system med ambition att driva både flera skärmar och nätverksanslutningar. Moderkortet kommer med dubbla gigabit ethernet-anslutningar, två HDMI-utgångar och WiDi-stöd.

Gigabyte H77N-WiFi mini-ITX har ännu inte lanserats officiellt av den taiwanesiska moderkortstillverkaren men bilder och specifikationer på det 17 x 17 centimeter lilla moderkortet har nu dykt upp på nätet. Precis som exempelvis Zotac Z77X-ITX WiFi har gigabyte valt att trycka in två gigabit ethernet-kretsar från Realtek samt kompletterat detta med trådlöst nätverk från Intel. Förutom sina tre nätverksanslutningar har moderkortet även fyra stycken SATA-portar varav två med stöd för SATA 6,0 Gbps samt två SATA 3,0 Gbps.

Vi hittar även totalt 10 USB-portar på moderkortet varav fyra lyder efter den nya USB 3.0-standarden. Andra trevliga funktioner en PCI Express x16-port för grafikkort, stöd för Intel Smart Response (SSD Cache) samt dubbla DDR3-platser med stöd för 16GB DDR3-1600 minne. Strömförsörjningen sköts genom en spänningsdel med 4+1 faser.

Annons

ga_h77n_wifi

Tittar vi på de funktioner som är mer attraktiva för HTPC-användare finns här alltså dubbla HDMI-utgångar, DVI, samt en 8-kanals ljudkrets från Realtek. Intressant är också stödet för Bluetooth 4.0 samt att det trådlösa nätverkskortet även ska stödja WiDi för trådlös överföring av ljud och bild.

Gigabyte H77N-WiFi väntas lanseras senare i augusti månad men till vilket pris är ännu oklart.

Källa: tonymacx86


Relaterade artiklar:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mikael5 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael5
Gäst
Mikael5

Vad ska man med två nätverksuttag till?