Video: Gigabyte Aorus kombinerar fyra Intel 750 i löjligt snabb RAID-lösning

Läser motsvarande en blu ray-film på under 6 sekunder

0

Gigabyte Aorus bestyckar nya X299-moderkort med stöd för att kombinera upp till fyra Intel 750-SSD:er i RAID, för över 9 GB/s i överföringshastighet.

Under varumärket Aorus har Gigabyte presenterat en rad nya moderkort i samband med lanseringen av Intels nya X299-plattform. Förutom stöd för Intels senaste entusiastprocessorer har flera av dessa nya modeller stöd för RAID med PCI-lagring.

Över 9 000 MB/s

Som ett exempel på Computex 2017 använder Gigabyte ett system med fyra stycken Intel 750 400GB som kopplats samman för att användas som en enda lagringsenhet. Resultatet är brutala överföringshastigheter på över 9 000 megabyte per sekund.

Lösningen använder mjukvaru-RAID snarare än en dedikerad RAID-styrkrets, och lägger därmed en viss belastning på processorn. I nuläget är det dessutom endast Intel 750 som kan användas – det finns exempelvis ingen möjlighet att länka samman kompakta M.2-baserade enheter som Samsung 950.

Siffrorna Gigabyte presenterar är imponerande, samtidigt som vi ställer oss tveksamma till nyttograden av den typen av bandbredd för konsumenter – därtill bör kostnaden för fyra stycken Intel 750 till en och samma dator vara ganska avskräckande.

RAID-lösningen ska finnas tillgänglig på merparten av Gigabytes Aorus-moderkort till X299-plattformen, som redan bör vara på väg ut i svenska butiker.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid