Gigabyte är mest kända för sina moderkort och grafikkort, men har en hel drös av produkter i sitt sortiment. Datorchassi är ett av dessa och nu kommer en ny modell riktad mot större datorsystem, något namnet tydligt avslöjar. Gigabyte Sumo 5112 stödjer E-ATX moderkort och riktas mot entusiaster.

Gigabyte Sumo 5112 är ett fulltowerchassi som presenteras med måtten 205 x 255 x 507 mm (höjden på 255 mm lär inte stämma) har en vikt på 12,1 kg och tillverkas i stålplåt och aluminium. Frontpanelen täcks av en enhetlig dörrpanel och i toppen av chassit hittar vi ett knippe in- och utgångar för ljud, eSATA och USB 2.0 och FireWire.

Chassit rymmer 3 stycken 120mm fläktar samt 2 stycken 80mm fläktar samt 6 stycken 3,5-tums enheter och 7 expansionsplatser. Gigabyte har även sett till att förbereda chassit för vattenkylning, verktygslös installation samt kabelhantering.

Prislappen väntas ligga vid drygt 1 000 kronor inklusive moms.

gigabytesumo

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bogeyrmd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
rmd
Medlem

mycket bra att gigabyte börjar göra mer saker. asus har länge haft ett övertag med sina barebones och förmodligen vart det ända vettiga alternativet förutom shuttle, vilket jag hoppas kan ändra sig snarast möjligt.

är personligen ganska trött på att alla bara köper asus grejjer för att dom gjorde några revolutionerande moderkort runt millenieskiftet. gigabyte gör nu förmodligen bättre produkter i flera fall och inte helt ovanligt ligger dom bra i pris. hoppas verkligen dom kan ge sig in på barebone marknaden så det blir lite konkurans och allt vad det medför.

Bogey
Medlem
Bogey

Gigabyte gör bra grejjor och har både chassin och nätagg sen tidigare, dock inga barebones, eller ?

Som bonus till detta chassit, får man med en obligatorisk gigantisk vuxenblöjja, eller ? 😆