För lite mer än 2 veckor sedan lanserade Intel sin nya styrkrets Z68 och tekniken Intel Smart Respone som kombinerade hårddisken och SSD:n till en partition där SSD-enheten användes som cache-minne. Nu har Gigabyte i ett exklusivt samarbete med Intel släppt ett nytt moderkort under namnet Z68XP-UD3-iSSD som skeppas med en extra liten variant av Larsen Creek.

Gigabyte började prata om att man tänkte skeppa flera av deras moderkort med mSATA-standarden som är till för extra små SATA-enheter och Gigabytes nya Z68XP-UD3-iSSD har buntats ihop med Intel 311 SSD Larsen Creek som är en SSD-enhet på endast 20 GB med SLC NAND-minne. I våran recension av Larsen Creek började diskussionerna fort vandra iväg mot integration av en SSD-enhet som skulle kunna användas ihop med Intel Smart Response Technology och den här lösningen erbjuder nästintill detta.

Gigabyte_Z68XP-UD3-iSSDa

Med deras mSATA-lösning får många nästan det de bad om vilket var en mindre SSD integrerat i moderkortet. Intels 311 SSD är inte ivägen för andra enheter där den ligger då till och med PCI-E x1 porten ovanför den kan nyttjas utan att SSD:n och kortet stöter emot varandra.

Gigabyte_Z68XP-UD3-iSSDb

Förutom detta erbjuder moderkort 2 st PCI-Express x16 som kan nyttjas i SLI eller Crossfire, 3 st PCI-Express x1, 2 st PCI, 4 st SATA 3 Gb/s, 2 st SATA 6 Gb/s, 4 st USB 3.0 varav 2 kan kopplas till fronten på chassit. På bakpanelen ser vi det gamla vanliga vilket är en mängd USB 2.0-portar, en PS/2-port, eSATA, 7.1-kanalsljud, ethernetutgång och till slut HDMI. HDMI är den enda videoutgången som finns tillgänglig på det här Z68-moderkortet vilket kan vara värt att tänka på.

Det finns ännu inga prisuppgifter på moderkortet, men det ska vara billigare än att köpa en Intel 311 SSD Larsen Creek 20GB och moderkort separat. Moderkortet ska skeppas under nästa vecka och bör finnas i butik kort därefter.

Källa: Gigabyte

 

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Mycket läckert, frågan är vad priset blir.