Nvidia har länge ryktats förbereda en nyversion av Geforce RTX 2060 där minnesmängden ökats till 12 gigabyte. Nu har enheten listats hos EEC vilket kan peka mot en stundande lansering.

Den rådande komponentbristen är nog något få har missat. Grafikkort är svåra att få tag på och när de väl finns tillgängliga är det med en överhängande risk för uppblåsta prislappar. Exakt när läget kommer att förbättras återstår att se men rykten om potentiella lanseringar som ska avlasta trycket är något vi sett under en längre tid.

En av dessa ryktade enheter är Geforce RTX 2060 som sägs göra en comeback inom kort. Denna gång med dubbelt så mycket videominne jämfört med originalet. Medans Nvidia inte har avtäckt någon sådan upplaga har den dock dykt upp lite här och där. Nu har tillverkaren Gigabyte listat egna varianter av RTX 2060 med 12 GB minne hos Eurasian Economic Commission (EEC).

Det må kännas som en dödfödd idé att lansera ett så gammalt grafikkort på nytt. Vi har dock den tidigare nämnda komponentbristen som spökar och marknadssegmentet RTX 2060 lägger sig i är enormt. En nyversion med uppgraderat videominne skulle även kunna stå sig som en utmanare till både Intel och AMD:s mellansegment av grafikkort. Intel framförallt har byggt en hel del hype inför nästa års första halva med Arc Alchemist som lanseras någon gång tidigt på året.

Värt att påpeka är att denna registrering hos EEC kan vara en försiktighetsåtgärd. Det vore inte första gången en tillverkare registrerar produkter för att förbereda sig inför potentiella lanseringar som sedan inte blir av. Nvidia har fortfarande inte bekräftat någon nyversion av RTX 2060. Även om allt mer pekar mot att en sådan är på väg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid