Gigabyte avtäcker GTX 1080 Extreme Gaming Waterforce WB, med förmonterat vattenblock med akryldetaljer och en kontaktplåt i koppar.

Gigabyte utökar sin Pascal-familj grafikkort med en Waterforce-variant av Geforce GTX 1080. Med vattenblocket kommer förmonterat vill man göra det smidigare för entusiaster att byta ut sitt nuvarande grafikkort utan att behöva beställa vattenblocket separat och sedan handskas med monteringen själv.

20161013164753_big

GTX 1080 Xtreme Gaming Waterforce WB 8G har ett specialdesignat vattenblock med en kontaktplåt i koppar, en täckplåt i svart metall och genomskinliga partier i akryl som låter användaren beskåda vätskan som kyler kortet – samt all RGB-belysning.

Med ett heltäckande vattenblock vars kopparparti täcker GPU, VRAM och andra viktiga komponenter så är det manuell överklockning som Gigabyte haft i åtanke under designstadiet, men kortet kommer även med en viss fabriksöverklockning direkt ur lådan. Klockfrekvenserna ligger på 1784 / 1936 megahertz (MHz) i bas respektive boost i OC Mode. I det lite lägre klockade Gaming Mode (standardläget) så landar kortet på 1 758 / 1 898 MHz.

Extra HDMI för VR-spelande

I mån av anslutningar så finns tre stycken DisplayPort, en HDMI samt en en DVI-D. Kortet är även bestyckat med två stycken interna HDMI-anslutningar som kan aktiveras genom ett så kallas VR Mode. Då blir två stycken av DisplayPort anslutningarna inaktiva för att då istället låta användaren koppla grafikkortet mot en möjlig VR-panel på chassits framsida.

Exakt pris för det nya grafikkortet här i Sverige är ännu oklart. Men det bör landa strax under Gigabytes andra Waterforce-kort som kommer med en tillhörande sluten vattenkylare. Grafikkortet bör landa i svenska butikshyllor inom de närmaste veckorna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid