Om du är ägaren till ett moderkort från Gigabyte av senare snitt så kan det vara möjligt att ditt moderkort kan få Thunderbolt-kompatibelt gratis genom en uppdatering av BIOS.

Gigabyte har bekräftat att man nu rullar ut en BIOS-uppdatering för att leverera Thunderbolt 3-stöd i utvalda X99- samt 100-baserade moderkort. Detta genom dess USB Type-C-anslutning i I/O-panelen. Vilket möjliggör anslutning av Thunderbolt 3-enheter med en teoretisk bandbredd på hela 40 gigabit per sekund.

Följande moderkort är de som i och med senaste BIOS-uppdateringen har tillgång till Thunderbolt 3:

  • GA-X99-Designare EX
  • GA-Z170X-Designare
  • GA-Z170X-Ultra Gaming
  • GA-Z170X-UD3 Ultra
  • GA-X170-WS ECC
  • GA-H170-Designare

gcalprid

Som om det inte vore nog så har Gigabyte även visat upp två stycken kommande produkter som lanseras i början av September. Den första är ett PCIe x4 kort för de vars moderkort inte stödjer Thunderbolt från början, som passar till en rad olika X99 och 100-moderkort. Exakt vilka kan ni hitta här.

Kortet är utrustat med två stycken USB Type-C kontakter som är Thunderbolt-kompatibla. Så med dessa två som även stödjer Power Delivery 2.0 och låter användaren att koppla samman upp till 12 stycken Thunderbolt-enheter. Kortet är även utrustat med en HDMI-kontakt samt två stycken Displayport 1.2 med Thunderbolt-stöd.

Sist men inte minst så lanserar Gigabyte även en 5.25″ modul för kompatibla moderkort. Med en USB 3.1 Type-A och en Type-C kontakt där Type-C kontakten även extraknäcker som Thunderbolt-anslutning med Power Delivery 2.0. Vilket avsevärt bör kunna snabba upp laddningstiden för mobiltelefoner och externa enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid