Gigabyte X11 ska bli den lättaste bärbara datorn på marknaden, i alla fall om vi ska tro på tillverkarens tidigare marknadsstunt. Även om den officiella lanseringen av Gigabyte X11 troligtvis ligger några timmar framåt i tiden har nu de officiella pressbilderna dykt upp på nätet.

Gigabyte X11 ser onekligen ut att bli riktigt tunn och därmed även lätt. Storleken på skärmen är som namnet indikerar troligtvis 11,6 tum och designmässigt ser vi att moderkortstillverkaren tagit en och annan ledtråd från Apple och deras MacBook Air-serie. Gigabyte satsar förvisso på en mattsvart design men både formspråket och tyvärr även anslutningsmöjligheterna är väldigt Air-lika. Vi hittar totalt två USB 3.0-anslutningar, en mini-DisplayPort-utgång, hörlursutgång samt en microSD-läsare.

gigabyte-x11-lightest-ultrabook-leaked-press-shots-0

X11 ska enligt Gigabytes tidigare pressinbjudan byggas med hjälp av ett sjätte element och troligtvis handlar detta om chassimaterialet som är nyckeln till datorns låga vikt. Hur låg vikten verkligen är och vilket material man talar om är dock ännu oklart, det mesta pekar dock mot någon form av kolfiber som även bilderna ser ut att antyda.

gigabyte-x11-lightest-ultrabook-leaked-press-shots-1

gigabyte-x11-lightest-ultrabook-leaked-press-shots-2

gigabyte-x11-lightest-ultrabook-leaked-press-shots-4

Gigabyte X11 kommer att lanseras officiellt under torsdagen och då får vi även reda på vilka komponenter som hittat in under huven. Gissningsvis är det Intels färska Ivy Bridge-processorer som fått äran men då Gigabyte inte nämnt något om ultrabooks i sina pressmeddelande kan det möjligtvis även finnas andra konfigurationer på bordet.

Källa: Pocket-Lint


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid