Lanseringen av Sandy Bridge-E börjar närma sig, och därmed börjar allt fler moderkort titta fram. Nu är det, vad som ser ut att bli hela Gigabytes serie med X79-moderkort med allt från minstingen UD3 till UD5, UD7 och G1.Assassin 2. Samtliga moderkort kommer med en digital PWM-sektion för effektivare och stabilare strömmatning.

Sandy Bridge-E blir Intels kommande flaggskepp som tillsammans med socket LGA2011 blir den spirituella ersättaren till Nehalem/Westmere och LGA1366. Gigabyte har minst sagt en hel armada med moderkort på ingående i olika segment och prisklasser.

Likt alla andra X79-moderkort kommer även Gigabytes moderkort med minnesplatser på två sidor av sockeln. Detta då processorn stödjer fyrkanalsminne, men även 40 stycken PCI Express 3.0. Det här betyder att det ska dras många banor på kretskortet från processorsockeln, så att ha minnena på båda sidorna är ett ont måste. Sandy Bridge-E och LGA2011 blir utan tvekan den mest avancerade plattformen Intel släppt på konsumentmarknaden.

Gigabyte_X79b

Gigabyte_X79c Gigabyte_X79d

Gigabyte G1.Assassin 2 som vi redan haft en ordentlig titt på, kommer med endast fyra minnesplatser och inte de åtta den skulle kunna komma med. Moderkortet får även inbyggt Creative Sound Blaster X-Fi med 128 MB dedikerat minne och Bigfoot Networks Killer E2100 Gamin NIC för nätverket som får 128 MB minne. Moderkortet kommer med åtta SATA-portar varav två eller fyra är av standarden SATA 6.0 Gb/s och tre PCI Express 3.0-portar.

Gigabyte_X79h

Gigabyte_X79i Gigabyte_X79j

Gigabyte X79-UD7 blir mer eller mindre uppföljaren på GA-X58A-OC som inriktade sig på främst överklockare. Moderkortet får även den bara fyra minnesplatsern, men detta kompletteras av fyra PCI Express 3.0-platser där grafikkort med kylare som tar upp dubbla PCI-platser får plats. Till höger om moderkortet finns flera fysiska knappar som kan användas vid en överklockningssession på testbänk. Detta moderkortet kommer med tio SATA-portar varav två eller sex av dem är av standarden SATA 6.0 Gb/s.

Gigabyte_X79f

Gigabyte_X79g Gigabyte_X79e

Gigabyte X79-UD5 ser ut att bli det kortet som inte inriktar sig direkt på en niche-marknaden som för gamers och överklockning likt ovan. Detta moderkort kommer däremot med åtta minnesplatser, och tre PCI Express 3.0. Vi ser här samma antal SATA-portar som i UD7, varav två eller sex av dessa är av standarden SATA 6.0 Gb/s.

Gigabyte_X79m Gigabyte_X79l

Sist ut har vi Gigabyte X79-UD3 som ser ut att bli deras billigaste moderkort de kommer ha att erbjuda. Moderkortet kommer med fyra minnesplatser och fyra PCI Express 3.0. Antalet SATA-portar är nere vid åtta, varav två eller fyra av dessa är av standarden SATA 6.0 Gb/s.

Gigabyte ser ut att vara förberedd för lanseringen av Sandy Bridge-E som väntas ske i mitten av november månad, med inget mindre än fyra moderkort i vad vi tror även blir fyra olika prisklasser. Varken Intel eller moderkortstillverkarna verkar vilja marknadsföra PCI Express 3.0 vilket vi finner underligt, men detta ska vara då ingen av parterna vet med säkerhet om det fungerar som det ska. Återigen är problemet detsamma som vi nämnt flera gånger, att det inte finns några instickskort för att testa standarden med.

Källa: Sin’s Hardware

Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Nån som inte fick leka med färgpennorna när han var liten… På det här vill jag ha orange… på det är grönt och här skall det vara…