Det är ett fåtal smartphones som fått den nya Android 4.0-uppdateringen, och det börjar redan pratas om nästkommande version. Det nya operativsystemet väntas anlända under årets tredje kvartal, i samma veva som Apples första iPhone med 4G/LTE-stöd.

Listan på smartphones med Android 4.0 Ice Cream Sandwich är kort och det är under årets andra kvartal, det vill säga april till juni månad, som de flesta tillverkarna släpper operativsystemet till modeller som ska få stöd för det. Men vi kan även vänta oss att fler smartphones kommer få uppdateringen så sent som årets tredje, eller till och med fjärde kvartal i år.

I dagsläget ska Android 4.0 användas i endast 2 – 3 procent av samtliga smartphones ute på marknaden idag. Situationen väntas dock bli bättre då flera budgetinriktade systemprocessorer stödjer operativsystemet, vilket betyder att Android 4.0 även kommer hitta in i de billigaste modellerna på butikshyllorna längre fram i tiden.

Det är nu redan prat om nästkommande operativsystem, vid namn Jelly Bean och som troligtvis får versionsnummer 5.0. Jelly Bean ska enligt källor till DigiTimes anlända under årets tredje kvartal, och Google sägs planera att släppa det i samband med Apples lansering av nästa iPhone. Vi vet i princip ingenting om Jelly Bean, förutom att Google tänkt lägga in flera av de funktioner de först planerat att använda i Android 4.0, Ice Cream Sandwich. Frågan är hur tillverkarna ser på lanseringen av ännu ett nytt operativsystem, när flera av dem knappt kommer hinna få ut en Android 4.0-uppdatering?


Relaterade nyheter:

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MrKingthisS0urcerr0RAndreas Gfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Det kanske får dom att tänka om med sina egna skins och köra vanilla istället, speciellt med tanke på hur bra ICS är i sig.

Svensken
Medlem
Svensken

Vi har inte fått ICS än! Går i en enorm takt detta. Jelly Bean ska väl komma ungefär samtidigt som Windows 8 för att de ska få dualboot stöd i JB.

Jag väntar på att Open webOS ska bli färdigställt sen hoppar man kanske på det tåget istället.

Tempel
Medlem
Tempel

Vadå inte fått ICS? Har ju det på nallen framför mig 😀

Magnus Olsson
Medlem
Magnus Olsson

Problemet är alla telefoner som tillverkarna ska modifiera så mycket. om de kunde hålla sig till att göra sina specialare via appar istället som gick att köra på en vanilla android så skulle de ha så mycket mindre jobb när de kommer en ny android.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Tempel”]Vadå inte fått ICS? Har ju det på nallen framför mig :D[/quote]

Ja du och 3% av alla Android lurar.

fackamato
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Vadå inte fått ICS? Har ju det på nallen framför mig :D[/quote]

Ja du och 3% av alla Android lurar.[/quote]

Det är ju inte Googles fel. Först måste mobiltillverkarna släppa OS:et för telefonen, sen (Detta är den bit som tar längst tid) måste Telia/Tele2 etc förstöra ROM:en med deras egna themes/appar/customizations.

Du kan kanske köra Android 4 redan nu genom att tanka rätt ROM bara.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”fackamato”][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Vadå inte fått ICS? Har ju det på nallen framför mig :D[/quote]

Ja du och 3% av alla Android lurar.[/quote]

Det är ju inte Googles fel. Först måste mobiltillverkarna släppa OS:et för telefonen, sen (Detta är den bit som tar längst tid) måste Telia/Tele2 etc förstöra ROM:en med deras egna themes/appar/customizations.

Du kan kanske köra Android 4 redan nu genom att tanka rätt ROM bara.[/quote]

Det faller väl ändå på Google när en ny uppdatering ska komma?

fackamato
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”fackamato”][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Vadå inte fått ICS? Har ju det på nallen framför mig :D[/quote] Ja du och 3% av alla Android lurar.[/quote] Det är ju inte Googles fel. Först måste mobiltillverkarna släppa OS:et för telefonen, sen (Detta är den bit som tar längst tid) måste Telia/Tele2 etc förstöra ROM:en med deras egna themes/appar/customizations. Du kan kanske köra Android 4 redan nu genom att tanka rätt ROM bara.[/quote] Det faller väl ändå på Google när en ny uppdatering ska komma?[/quote] Jo alltså jag menaer först måste Google släppa OS:et, när det är gjort så är det 100%… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Men det känns som att hårdvarukraven borde vara mer likt mellan v.4 och v.5 än hur det var från v.3 till v.4 där man strippade de fysiska knapparna.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

läste för typ ett år sen att Google vill att mobiltelefon-tillverkarna ska garantera löpande uppdateringar av sina android-poridukter i åtminstone 18mån (om inte 24?)!

På 2 år hinner google vända på både himmel o jord i android världen, vilket vi inte minst kan se i denna nyhetsartikel – så man kan nog lugnt säga att tillverkarna kommer få jobba länge o hårt på sina proidukter om ”24mån förslaget” går igenom. Vilket bara är bra för oss konsumenter 🙂

this
Medlem
this

[quote name=”Swedish Berserk”]Det faller väl ändå på Google när en ny uppdatering ska komma?[/quote]
Alla telefoner har olika drivrutiner och hårdvara därför tar det lite tid, Google optimerar OS’et för referensplattformen och sin Nexus telefon. Sen vet jag inte hur kompatibelt det är till andra SOC’s, touchskärmar, kamera, sensorer etc.

MrKing
Gäst
MrKing

[quote name=”Znubbis”]Problemet är alla telefoner som tillverkarna ska modifiera så mycket. om de kunde hålla sig till att göra sina specialare via appar istället som gick att köra på en vanilla android så skulle de ha så mycket mindre jobb när de kommer en ny android.[/quote]

Suck. Du har NOLL KOLL! Det har ingenting med saken att göra, det är inte de egenutvecklade ”skinsen” som tar tid, utan det är att få allt certifierat. Det skulle ta lika lång tid om de skulle köra ”vanilla”.