Som tidigare rykten pekat på verkar nu källor till nyhetsbyrån Reuters bekräfta att Google under sommaren kommer att ersätta instegsmodellen av surfplattan Nexus 7 med en ny och uppdaterad modell. Bland nyheterna hittas en processor från Qualcomm och bättre skärm.

Till Google och Asus nöje har surfplattan Nexus 7 visat fina försäljningssiffror det senaste året men sökmotorjätten sägs inte vara nöjda med detta utan satsar nu på att få ut sin mobila plattform till allt fler hushåll.

Målet är att kunna bredda sin lukrativa annonsförsäljning som står för 97 procent av företagets intäkter. Med flera mobila Android-enheter i händerna på konsumenterna skapar man sig större möjligheter för att nå ut med sina annonskampanjer. Detta sägs vara en av anledningarna till att Nexus 7 såldes nästan helt utan marginaler och att Google nu funderar över att sänka priset ytterligare på sina minsta surfplattor.

Exakt hur detta ska ske är oklart där oberoende källor till Reuters talar om olika scenario. Att den nya modellen ska starta vid 149 dollar och helt ersätta Nexus 7, eller att den nya modellen landar med en prislapp på 199 dollar och nuvarande modeller sänks i pris.

Som tidigare rykten avslöjat kommer Google att byta processorleverantör från Nvidia till Qualcomm och den största anledningen sägs vara energiförbrukningen där Qualcomms kretsar har överhanden. Förutom en ny processor ska skärmen få en högre upplösning, troligtvis 1 920 x 1 080 pixlar, samtidigt som skärmramen ska krympas för att ge plattan en mer slimmad design.

Lanseringen av nya Nexus-plattan beräknas ske i juli månad, i samma veva som Google tros rulla ut sin nästa version av Android-operativsystemet med namnet Key Lime Pie.


Relaterade artiklar:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? 😥

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”-Tjalve-”]Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? :cry:[/quote]
Vad är det du vill åstadkomma som kräver HDMI?
Finns flera program så som WiFi sync eller liknande program så slipper du dessutom kablar.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Morkul”][quote name=”-Tjalve-”]Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? :cry:[/quote]
Vad är det du vill åstadkomma som kräver HDMI?
Finns flera program så som WiFi sync eller liknande program så slipper du dessutom kablar.[/quote]

vad jag vet så finns det inget sätt att streama från enheten till en TV. Miracast funkar bara med speciella mottagare och nått annat generellt sätt att köra, tror jag inte finns. Men vet du nått som inte jag vet, så får du gärna dela med dig. S
kulle vara grymt om man kunde streama till enheten via SMB också…

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”-Tjalve-”][quote name=”Morkul”][quote name=”-Tjalve-”]Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? :cry:[/quote]Vad är det du vill åstadkomma som kräver HDMI?Finns flera program så som WiFi sync eller liknande program så slipper du dessutom kablar.[/quote] vad jag vet så finns det inget sätt att streama från enheten till en TV. Miracast funkar bara med speciella mottagare och nått annat generellt sätt att köra, tror jag inte finns. Men vet du nått som inte jag vet, så får du gärna dela med dig. Skulle vara grymt om man kunde streama till enheten via SMB också…[/quote] Alltså det finns extremt… Läs hela »

Medlem
WIRN

[quote name=”-Tjalve-”]Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? :cry:[/quote]
MicroSD håller jag helt med om, hade 7an haft det hade nu ett ex legat hemma hos mig…

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”WIRN”][quote name=”-Tjalve-”]Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? :cry:[/quote]
MicroSD håller jag helt med om, hade 7an haft det hade nu ett ex legat hemma hos mig…[/quote]
samma här. Tänk att bara ha att 64gb kort med tv serier på som man tar med sig på buss eller flyg. Skulle göra mitt liv betydligt behagligare. Känns ju inte som om det borde vara så dyrt att bygga in heller.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Morkul”][quote name=”-Tjalve-”][quote name=”Morkul”][quote name=”-Tjalve-”]Jag vill ha microSD läsare och mini HDMI. Varför Google, varför? :cry:[/quote]Vad är det du vill åstadkomma som kräver HDMI?Finns flera program så som WiFi sync eller liknande program så slipper du dessutom kablar.[/quote] vad jag vet så finns det inget sätt att streama från enheten till en TV. Miracast funkar bara med speciella mottagare och nått annat generellt sätt att köra, tror jag inte finns. Men vet du nått som inte jag vet, så får du gärna dela med dig. Skulle vara grymt om man kunde streama till enheten via SMB också…[/quote] Alltså det finns… Läs hela »