I en värld där allt fler människor jobbar hemifrån på obestämd tid har tjänster för videokonferenser skjutit i höjden vad gäller popularitet och nu förbereder även Google sig för att göra sin tjänst Google Meet gratis för alla.

Med den pågående pandemin är det allt fler som väljer eller beordras att jobba hemifrån i ett försök att minimera smittspridningen. Med en sådan utveckling och möten som fortfarande måste hållas har tjänster och program för videokonferenser blivit allt vanligare. Bland de största namnen inom området hittar vi till exempel Zoom som förvisso fått motta en del kritik men fortfarande erbjuder en plattform för många användares ändamål.

Nu ska även teknikjätten Google försöka få en större närvaro på denna marknad än man tidigare haft. Företaget förbereder sig för att börja erbjuda sin tjänst Google Meet för alla användare utan kostnad. Tidigare har den varit en del av företagets ”G Suite”.

Googles sparsmakade hemsida för Google Meet nämner hur användare kan dela sin bildskärm med andra deltagare, nyttja textning i realtid och ändra konferensrummens layout. Gratisversionen av Google Meet finns inte tillgänglig riktigt ännu men planeras att rullas ut ”under de kommande veckorna”. Det enda kravet är att användare har ett Google-konto. Geneve

Detta gratiserbjudande kommer dock inte vara likadan för alltid. Från och med ”inom de kommande veckorna” fram till den 30 september kommer tjänsten vara gratis utan restriktioner. Efter den 30 september kommer gratiskonferenser att ha en maxlängd på 60 minuter varpå de stängs ned efter att tiden går ut.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid