Google+ har varit en av de mer omtalade projekten på nätet de senaste veckorna och Googles nya sociala nätverk ökade till en början rekordsnabbt i användarantal. Men efter att nyhetens behag släppte började Google+ tappa moment, något man nu ämnar ta upp igen. Google+ har nämligen öppnat dörrarna för sin egen spelportal med titlar som Angry Birds och City of Wonder.

Google+ är likt Facebook ett socialt nätverk där man med sitt riktiga namn kommer i kontakt med likasinnade. Kontakten mellan användare sker i så kallade ”kretsar” där man kan skapa olika kretsar för olika kontakter, en för vänner, en för kollegor osv. Förutom statusuppdateringar och möjligheten att lägga till vem som helst i sina kretsar har nu Google+ alltså tagit ytterligare ett stort steg i kampen med jätten Facebook.

googleplus

Googles spelportal är på många sätt likt Facebooks spel och app-lösningar. Alla spel spelas som väntat direkt i webbläsaren och spelportalen kommer man åt genom en enkel ikon i sin Google+ meny. Här finns redan idag ett flertal tyngre speltitlar där givetvis Angry Birds är det stora dragplåstret.

I spelportalen ser man vilka av dina kontakter som spelat vilka spel och du kan även få resultatuppdateringar i dina kretsflöden. Ett liknande sätt Facebook jobbat för att sprida intresset för sina spel och appar.

googleplus2

Google ser ut att göra en betydligt större satsning på Google+ än vad man exempelvis gjorde med Google Wave och att såhär pass tidigt bygga in en spelportal i tjänsten kan betyda mycket i kampen med Facebook. Rykten gör gällande att Google även underminerar Facebooks spelavgifter för utvecklare för plattformen. Facebook sägs ta 30% av intäkter från spel på sitt sociala nätverk, Google+ ska enligt rykten nöja sig med 20%. Detta räcker givetvis inte för att ge lika höga omsättningar för spelutvecklarna i jämförelse med 750 miljoner användare på Facebook, men kan vara tillräckligt för att locka nya utvecklare till tjänsten.

Hur tror ni läsare att kampen mellan Facebook och Google+ kommer att sluta, och är spel en viktig del i sociala nätverk för er?

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
D0GG3Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Personligen ser jag spel som en rätt viktig del, på FB ska jag erkänna att jag spelar i alla fall ett spel… :-*

Douglas
Medlem
Douglas

Jag hoppas faktiskt på google+ i det här fallet. Mycket mer lättanvänt och trevligare miljö 🙂