Tidigare i år gav EU-kommissionen ut en rekordstor bot till Google då EU-kommissionen anser att Google brutit EU:s konkurrenslagar i distributionen av sitt operativsystem Android. Något som Google nu överklagar.

Framåt slutet av juli månad i år stod det klart att sökjätten Google kommer att motta en rekordhög nota från den Europeiska kommissionen. Detta då den Europeiska kommissionen anser att Google brutit mot den Europeiska Unionens konkurrenslagar genom att mer eller mindre tvinga smartphonetillverkare att använda sig av Googles egna programvara. Trots att operativsystemet Android ska vara öppet för alla aktörer som vill nyttja plattformen.

Boten uppgick till 44 miljarder kronor samt att ändra sina affärsmetoder inom tre månader efter att domen föll. Annars riskeras ytterligare vite att tillfalla företaget. Nu har Google däremot bekräftat till Reuters att en överklagan har lämnats in. Något som Google redan när det första domen föll lovade att göra.

Google har fram till den sista oktober på sig att anpassa sina affärsmetoder efter EU:s riktlinjer. Annars kan sökjättens moderbolag Alphabet tvingas betala upp till fem procent av sin omsättning varje dag som ytterligare böter. Huruvida Googles överklagande kommer att leda till en ändring i den tidigare lagda domen återstår att se.

Europeiska kommissionen ger Google böter på 44 miljarder för konkurrensbrott

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
anusnaders Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
anusnaders
Gäst
anusnaders

ja vad annars ska man göra när det inte finns några stora tech bolag som betalar skatt i EU? 😀