Google Stadia är snart ett minne blott men företaget har nu bekräftat att tjänstens handkontroll kommer uppdateras för att dess Bluetooth-funktionalitet ska öppnas upp.

Google Stadia blev inte riktigt någon jättesuccé. Företaget bekräftade i september 2022 att tjänsten kommer att stängas ned för gott den 18 januari 2023. Efter att Google bekräftade Stadias bortgång och även innan dess är det många som har uttryckt intresse för att kunna använda Stadias dedikerade handkontroll till andra plattformar. Något Google nu gått med på.

I dagsläget går det inte att använda Googles handkontroll med andra plattformar via Bluetooth. Däremot har Google gått ut med att man under nästa vecka kommer att lansera ett verktyg som ska möjliggöra just detta. Några exakta detaljer angående verktyget och processen användare måste gå igenom för att låsa upp handkontrollen har dock inte offentliggjorts.

Det återstår att se hur användbar handkontrollen kommer att bli efter den kommande uppdateringen. Förutsatt att Google lanserar en mjukvara som helt enkelt låser upp Bluetooth-funktionaliteten helt och hållet bör den sedan gå att använda till i princip alla enheter som har stöd för Bluetooth och handkontroller. I värsta fall rör det sig om en mjukvara som måste startas varje gång använde önskar att koppla sin handkontroll till något annat än den döende streamingtjänsten. Just nu kan vi bara vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid