Google har idag presenterat en egen modell av Samsungs nya Android-flaggskepp Galaxy S4. Bland nyheterna hittar vi en upplåst bootloader och en ren vanilla-version av Android utan Samsungs egna Touchwiz-gränssnitt. Vilket var en av de få klagomål vi hade på telefonen i vår stora test.


Google gav inte den nya modellen av Galaxy S4 något specifikt namn och avslöjade inte heller vilken processor som telefonen använder sig av. En kvalificerad gissning är att man väljer den Qualcomm-bestyckade modellen vilket skulle göra det lättare för Google att föra över de Snapdragon-optimeringar man gjort i LG Nexus 4 till Samsungs flaggskepp. Qualcomms Krait-arkitektur skiljer sig trots allt en del från ARM:s Cortex-A15 arkitektur som används i Exynos 5 Octa-modellen av Galaxy S4.

I vår nyligen publicerade recension av Galaxy S4 konstaterade vi att en av de få nackdelarna med telefonen just var det medföljande gränssnittet Touchwiz som trots den imponerande hårdvaran inte erbjöd ett perfekt flyt. Att nu Google bestämmer sig för att lansera en ren Android-modell av Galaxy S4 bör därför bli extra intressant för dem som uppskattar Samsungs nya flaggskepp hårdvarumässigt.

Att telefonen sedan även kommer utan låst bootloader blir givetvis en bonus för dem som är intresserade av att byta till andra ROM:s och modifera mjukvaran ytterligare.

Google kommer att skeppa telefonen med standardversionen av Android 4.2 ”Jelly Bean”, 16 gigabyte lagringskapacitet och stöd för 4G LTE, något som fattas på LG Nexus 4.

Telefonen ska lanseras den 26 juni på play.google.com och får en prislapp på 649 dollar. När och om telefonen börjar säljas av Google i Sverige är ännu inte klargjort.

Relaterade artiklar:

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
_SpikeMarquzzIce88UT_lolSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Bara dom vågar släppa till vanligt folk så!

Tempel
Medlem
Tempel

Att den finns i vanliga butiker helt enkelt.

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”Anton Karmehed”]
Tycker det är snudd på oacceptabelt att man fortfarande inte får till perfekt flyt i premiumlurarna.[/quote]

Håller fullständigt med dig, Anton!
Min S3 hackar till ibland när man gör enkla saker som att bläddra bland sina apps.
Jag gillar Touchwiz, tycker den är skitsnygg. Men måste den vara så tungdriven?

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote]En kvalificerad gissning är att man väljer den Qualcomm-bestyckade modellen vilket skulle göra det lättare för Google att föra över de Snapdragon-optimeringar man gjort i LG Nexus 4 till Samsungs flaggskepp.[/quote]
Hårdvaruoptimeringar sker ju på kernel-nivå. :sigh:

Ice88
Gäst
Ice88

[quote name=”Anton Karmehed”]

Själv skulle jag gärna testa den här modellen. Tycker det är snudd på oacceptabelt att man fortfarande inte får till perfekt flyt i premiumlurarna. Det är perfekt ammunition för alla Apple fanboys och jag kan faktiskt förstå dem, svårt att gå tillbaka till microlagg när man vant sig vid flytet i Iphone.[/quote]

Tycker det är aningen oproffesionellt som artikel skribent till stor websida. Att inte hålla en neutral nivå i kommentarer. Förstår din tanke men håller fast din ställning som artikel skribent borde du hålla en hög nivå

Marquzz
Medlem
Marquzz

Det bästa med denna nyhet är att det verkligen öppnar upp för custom roms på den vanliga S4:an,spelar ju ingen roll om denna släpps här eller inte

_Spike
Medlem
_Spike

Extremt tråkigt att det inte går att köpa lurar via Play Store i Sverige… Hade nog blivit en sån här om man hade kunna köpa en sådan igår här i Sverige men det fick bli en HTC One. Tyckte det var bättre flyt när jag var och klämde på GS4 och One i butik samt att jag har läst och sett recensioner som säger samma sak.