Det avslöjades mot slutet av förra året att Google hade en egenmärkt surfplatta på gång som skulle lanseras inom de kommande 6 månaderna enligt Eric Schmidt. Men till skillnad vad som det först spekulerades kring så kan det bli en billigare och mindre surfplatta.

Google har än så länge hållt sig till smartphones, där de lanserat en modell som referensdesign till deras senaste version av operativsystemet Android. Men företagets styrelseordförande Eric Schmidt spillde bönorna för ett tag sedan till italiensk media och sa att de har en surfplatta som ska släppas inom de kommande 6 månaderna.

Vi vet fortfarande inte vem de kommer samarbeta med, men gissningsvis handlar det om HTC, Samsung eller Motorola som snart ägs av Google. Men det ser inte ut att bli en iPad-dödare som först trott utan att Google istället satsar på en surfplatta i det lägre segmentet. Att försäljningen av 7-tums LCD-skärmar har överstigit 9,7-tummarna talar för att det är en formfaktor som börjar bli allt mer populär, och även att det är en sådan surfplatta Google har på gång.

Surfplattan ska enligt uppgifterna ha en 7-tumsskärm baseras på Android 4.0 Ice Cream Sandwich och få det koncisa namnet Google Nexus. Priset ska ligga på 199 dollar, eller runt 2 000 svenska kronor vilket sätter den i direkt konkurrens med den populära Amazon Kindle Fire. Det betyder alltså att man inte är ute efter en direkt konfrontation med Apple iPad, och med tanke på den nya 2 048 x 1 536-skärmen och en ny Apple A6-systemprocessor kan vi alltså vänta oss att Apple fortsättningsvis kommer att dominera på surfplattsmarknaden i det övre segmentet.

Källa: RegHardware


Relaterad nyhet:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkAnton KarmehedUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Eric Schmidt är inte längre Googles vd.

Källa: Wikipedia

Anton Karmehed
Admin

Tycker detta är väldigt intressant. Stämmer uppgifterna och man får ut en Google-brandad surfplatta för runt 2000 spänn tillsammans med ICS så kan det bli en game turner i min åsikt. Bara att titta på hur bra Amazon säljer med sin budgetplatta. En vettig platta till det priset med en stabil mjukvaruplattform kan ge Google den bredd man behöver för att locka mer utvecklare.

Svensken
Medlem
Svensken

Direkt svar på Kindle Fire!