Grafen kan användas i allt från processorer till bilar och smarta plåster

Grafen kan användas i allt från bilkarosser till smarta plåster

1

Svenska högskolan Chalmers är i spetsen på vad som kallas för Graphene Flagship. En satsning på att utöka användningsområdet för ämnet Grafen.

Under Mobile World Congress 2017 besökte vi initiativet Graphene Flagship. Målet med storsatsningen är att utveckla nya användningsområden för det mångsidiga ämnet Grafen.

På MWC visades bland annat upp hur Grafen kan användas till att printa kretsar på till exempel papper. Detta kan sedan användas för att skapa sensorer för att styra belysning.

Grafen kan även användas till att skapa kontaktytor för flexibla skärmar. Böjbara skärmar har under flera år varit något som mobiltillverkare visat intresse för och med Grafen så kan detta då vara ett par steg närmare verklighet.

Vi såg även hur Grafen kan integreras i tunna plastfilmer, likt smarta plåster, som sedan kan användas för att övervaka vätskebalansen och även kroppstemperaturer hos människor. Grafen är med andra ord mycket mer än bara ett material för halvledare och processorer och förhoppningsvis hittar materialet ut på marknaden i flera former framöver.

MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Årets bästa artikel. och mycket bra video av dig också..
Något man hoppas kommer så snart som möjligt.cpu på
detta lär bli otroligt lyft. Terminator nästa? hihi