Grand Theft Auto V är fortfarande högaktuellt till PC, men planeringen av nästa titel ska redan vara i full gång. Enligt källor bekanta med Rockstar ska GTA 6 vara i tidig utveckling, tillsammans med en helt ny spelmotor.

Källor som uppges arbeta nära Rockstar ska ha avslöjat för Techradar att nästa stortitel i Grand Theft Auto-serien, gissningsvis med namnet Grand Theft Auto 6, ska vara under preliminär utveckling. Föregångaren, GTA 5, kunde skryta med gott om ögongodis och moderna grafiska effekter vid sin lansering (som sedan vidareutvecklades vid nylanseringen till PC), och så bör fallet bli även med GTA 6 – för ändamålet arbetar Rockstar på en helt ny grafikmotor.GTA Tokyo-970-80

Var spelet kommer utspela sig är fortfarande oklart, men enligt en rapport från Rockstar ska spelstudion åtminstone ha undersökt konceptet med ett Grand Theft Auto-spel baserat i Tokyo. Studion ska ha besökt Japan redan 2003 för att lägga grunden till ett sådant spel, men idén ska därefter ha lagts på is – bland annat på grund av Tokyos krångliga trafiksystem.

I och med att Grand Theft Auto V fortfarande är i allra högsta grad vid liv, inte minst vad gäller multiplayer, bör vi nog inte räkna med en utannonsering inom den närmaste tiden. Andra spelserier kan komma att prioriteras före, exempelvis en uppföljare till Red Dead Redemption som förväntas visas upp för första gången på E3-mässan i juni.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
oǝuJimmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jimmy
Gäst
Jimmy

Tokyo, rätt fränt men ett nytt GTA London hade varit riktigt coolt!

oǝu
Gäst

Skulle ju vara roligt om man hade något liknande som Sverige.