Efter en lång tids väntan och flera påstådda läckor har Rockstar Games nu släppt den första officiella trailern för GTA 6. Nästa installation i Grand Theft Auto-serien som släpps 12 år efter föregångaren.

Under flera år har vi sporadiskt sett påstådda läckor relaterade till GTA 6 dyka upp lite här och vart. Dussintals så kallade insiders har pratat om hur de ska ha sett spelet långt innan någon annan och vad vi kan komma att förvänta oss av nästa spel i serien. Efter att den första trailern för spelet läcktes i förväg tog Rockstar och publicerade videon under natten.

Tidigare läckor som pratat om hur det handlar om både en manlig och en kvinnlig protagonist visar sig stämma. Trailern fokuserar på kärleksparet och den fiktiva delstaten Leonida där bland annat välkända Vice City kommer finnas att utforska och härja runt i. Många spekulationer har tidigare nämnt hur spelet skulle innehålla tre större städer från tidigare spel. Det vill säga Vice City, Los Santos och Liberty City. Huruvida detta faktiskt stämmer återstår att se. Just nu vet vi endast att Vice City kommer vara en del av GTA 6.

Enligt Rockstar ska spelet vara den största och mest uppslukande evolutionen av Grand Theft Auto-serien hittills. Exakt vad det innebär lär vi med stor sannolikhet få reda på innan lanseringen genom fler trailers.

Rockstar har däremot inte bekräftat någon PC-version av GTA 6 i nuläget. Utvecklaren nämner endast hur spelet kommer att lanseras till Playstation 5 och Xbox Series S/X under år 2025. Således kan det dröja upp till två år innan vi får chansen att testa spelet. Dock endast på konsol. Å andra sidan har tidigare Rockstar-spel kommit till PC vid ett senare tillfälle. Tidigare spel som GTA 4 och 5 samt Red Dead Redemption 2 lanserades till en början endast på de spelkonsoler som var de senaste vid lanseringstillfällena. Ett tag senare lanserades de även på PC.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid