Skaparen bakom ett fuskprogram för GTA Online har nu dömts till att betala skadestånd på nästan 1,4 miljoner kronor plus rättskostnader till Rockstar Games moderbolag Take-Two Interactive.

Take-Two Interactive har under de senaste åren försökt att motarbeta skapare av fuskprogram för publicistens speltitlar så gott som möjligt. Nu har en boende i Florida, USA dömts till att betala skadestånd till Take-Two för att ha skapat och sålt ett fuskprogram utvecklat för GTA Online, flerspelarläget i GTA V.

Johnny Perez är skaparen bakom programmet ”Elusive”. Detta program låter användare i GTA Online bland annat döda andra spelare med ett enda knapptryck samt frammana obegränsade mängder av spelets fiktiva valuta. Programmet såldes i olika utföranden för mellan 10 och 30 dollar, cirka 100 och 300 svenska kronor. Fram till att Take-Two tog kontakt med Perez varpå skaparen lade ner sitt projekt.

Tystnad från fuskmakaren ledde till stämningsansökan

Trots att Perez gick med på Take-Twos krav att stänga ned sin hemsida lämnade bolaget in en stämningsansökan mot Perez i augusti 2018. Detta efter att Perez avbrutit kontakten med Take-Two under förhandlingarna om ersättning till bolaget.

Take-Two menade i sin stämningsansökan att Elusive orsakat upp till 500 000 dollar i skador genom att skrämma bort potentiella kunder. Elusive ska enligt bolaget även ha sänkt värdet på spelets interna valuta och således försvårat försäljningen av de mikrotransaktioner tillgängliga i spelet.

Take-Two sökte maximal kompensation från Perez, 150 000 dollar, plus 69 686 dollar i rättskostnader. Något rättsdomaren höll med om och Perez dömdes sedan skyldig för direkt och indirekt patentintrång. Slutsumman för Perez hamnar således på strax över två miljoner kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gunde SwahnDaniel Lundqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Bra, hoppas Valve också börjar stämma fuskmakare. Har slutat spela både CSGO och GTA V p.g.a problemet med fuskare.

Dock kan ju flera av dessa exploits lätt ha undvikits om det fanns någon form av server side validation över huvud taget i spelet.

Gunde Swahn
Gäst
Gunde Swahn

Det är bra, bara på dom jävlarna !!