Rykten om nyversioner av den så kallade ”GTA-trilogin” som inkluderar GTA 3, Vice City och San Andreas har cirkulerat den senaste tiden. Nu har Rockstar Games listat denna samling uppiffade spel och bekräftat att den är på väg.

Under den senaste tiden har det gått flera rykten om att Rockstar Games planerar att lansera uppdaterade versioner av ”GTA-trilogin”. Denna trilogi inkluderar de tre första spelen i serien efter att Rockstar tog steget till ett 3D-universum. Det vill säga GTA 3, Vice City och San Andreas. Medans spelutvecklaren förblir ökänt tystlåten kring kommande titlar har det nu hittats bevis för att denna uppsättning nyversionen faktiskt existerar.

Korean Game Rating and Administration Committee har nu sett över och godkänt så kallade ”Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition”. Dessvärre har inte mycket mer information än så läckt ut än så länge. Något lanseringsfönster eller lanseringsplattformar nämns inte av kommissionen. Däremot är det inte helt osannolikt att det rör sig om de mest aktuella plattformarna idag: PC, Playstation 5, Xbox Series X/S och kanske även Nintendo Switch.

Det är mycket information om dessa nyversioner som förblir dold. Däremot har det tidigare ryktats att de utvecklas av studion Rockstar Dundee som består av personal som tidigare jobbat på spel som Crackdown-serien och Halo: Master Chief Collection. Spelen hävdas utvecklas i Unreal Engine och sägs bestå av ”en blandning av gammal och ny grafik”. Exakt vad detta innebär förblir dock ett frågetecken.

När vi kan komma att se dessa nyversioner bli tillgängliga för nostalgiska spelfantaster förblir även det något av en gåta. Det har tidigare cirkulerat rapporter om att spelen kommer att lanseras i november och andra rapporter har menat att Rockstar siktar på att lansera spelen i samband med årets julhandel. Rockstar Games har i skrivande stund inte gjort något officiellt avtäckande av dessa nyversioner så spekulationer är dessvärre allt vi har att gå på just nu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid