De senaste siffrorna för GTA-serien pekar mot att nyversionerna av den klassiska GTA-trilogin säljer gott och väl trots sina många buggar och andra problem.

När nyversionerna av GTA 3, Vice City och San Andreas lanserades möttes spelsamlingen av en hel del negativ kritik. Detta delvis tack vare buggar som till och med ledde till att spelen plockades bort under en period. Andra problem som udda texturer, halvdana regneffekter och dylikt stod också för sin beskärda del av kritiken. Trots allt detta verkar spelen ha gjort bra ifrån sig när det kommer till försäljningssiffror.

Enligt Take-Two Interactive ska spelserien i sin helhet nu ha sålt över 370 miljoner exemplar. Detta är då 15 miljoner mer än vad den hade sålt i november förra året. Siffrorna för storsäljaren GTA 5 ska ha ökat med fem miljoner vilket då innebär att tio miljoner sålda exemplar kommer från andra GTA-spel. Några exakta siffror för uppdelningen av dessa tio miljoner exemplar har dock inte bekräftats. Tidigare spel i serien fortsätter garanterat sälja även idag. Däremot är just nyversionerna av den klassiska trilogin den senaste stora lanseringen för serien.

Take-Twos VD har till och med sagt att nyversionerna av spelen har överskridit företagets förväntningar. En försäljningssiffra upp mot tio miljoner på tre månader låter således inte helt osannolikt.

Både Rockstar och Grove Street Games som stått för nyversionerna har kontinuerligt försökt att råda bot på de buggar som plågade speltitlarna vid lansering. Sakta men säkert verkar de nå den nivå många förväntar sig av GTA-spel. Något som säkerligen kommer bidra med den fortsätta försäljningen om intresset hålls uppe.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid