Enligt påstådda industrikällor förbereder Nvidia en tredje grafikkortsmodell baserad på Turing-arkitekturen men utan RTX-funktionerna kallat GTX 1650.

Under en tid har har nya grafikkortsmodeller baserade på Nvidias senaste grafikarkitektur Turing dykt upp i rykten, läckor och databaser. De två modeller som cirkulerat på internet bär namnen Geforce GTX 1660 och GTX 1660 Ti och sägs baseras på grafikprocessorn TU116. Dessa modeller sägs ta Turing-arkitekturen till mellansegmentet med pressade prislappar tack vare en avsaknad av RTX-funktioner som raytracing i realtid och Deep Learning Super-Sampling (DLSS).

Geforce GTX 1650

Nu har en tredje grafikkortsmodell börjat cirkulera i rykten. Denna uppges gå under namnet Geforce GTX 1650 och lanseringen ryktas ta plats under mars månad. Sett till specifikationer för denna påstådda grafikkortsmodell handlar det om grafikprocessorn TU117, fyra gigabyte (GB) videominne över en 128-bit minnesbuss. Vad gäller klockfrekvenser sägs det handla om 1 485 megahertz (MHz) basfrekvens. Någon turbofrekvens har dock inte nämnts av varken Videocardz eller Tum Apisak som stått för informationen som finns tillgänglig hittills.

Information som antalet CUDA-kärnor hos modellen eller vilken prislapp den kommer att bära är i dagsläget oklara. Det har dock ryktats om ett riktpris på 179 dollar, vilket i Sverige bör landa på strax över 2 000 kronor, förutsatt att uppgifterna stämmer.

Annons

Geforce GTX 1660 Ti och dess syskon

Den Turing-baserade grafikkortsmodell utan RTX-teknik som sägs bli först ut är GTX 1660 Ti som ryktas lanseras imorgon den 22 februari. Detta har dock inte bekräftats officiellt, men modellen har dock listats hos den svenska återförsäljaren Liontech som listar ett PNY Geforce GTX 1660 Ti XLR8 OC Gaming för 4 299 kronor.

Vad gäller lanseringarna för Geforce GTX 1660 och GTX 1650 sägs det röra sig om mars månad för båda modeller. Dock ryktas GTX 1660 landa i början av månaden medan GTX 1650 sägs bli tillgängligt framåt månadens slut.

Som vanligt med icke-bekräftad information är det rekommenderat att denna tas med en nypa salt. Huruvida vi kommer att se GTX 1660 Ti lanseras imorgon och dess syskon under mars månad återstår helt enkelt att se.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid