Riktpriser samt lanseringsdatum för två kommande grafikkortsmodeller från Nvidia i form av GTX 1660 och GTX 1650 sägs nu ha blivit röjda innan sitt officiella avtäckande.

Efter lanseringarna av grafikkortsmodellerna RTX 2070, 2080 och 2080 Ti verkar Nvidia ha skiftat fokus mot mellan- och budgetsegmenten. Tillverkaren lanserade under januari månad RTX 2060 som försökte få arkitekturen Turing och dess RTX-funktioner ned till en lägre prisklass. Efter detta lanserades GTX 1660 för mellansegmentet under förra veckan och snart ska det vara dags för ytterligare två modeller att lanseras.

Turings lägre segment sägs fyllas ut

Det är Digitimes som hävdar sig ha information från industrikällor som bekräftar lanseringsdatum och riktpriser för grafikkortsmodellerna GTX 1660 och GTX 1650. Dessa två ska enligt Digitimes källor sätta ytterligare press på Nvidias konkurrent AMD som har haft ett hårt grepp om mellan- och budgetsegmenten under en längre tid.

Annons

För ut är det GTX 1660 som sägs lanseras den 15 mars och ska enligt de påstådda industrikällorna bära ett riktpris på 229 dollar, cirka 2 300 kronor utan moms inräknat. Denna modell sägs sedan följas upp med lanseringen GTX 1650 för budgetsegmentet den 30 april. Detta till ett riktpris på 179 dollar, omkring 1 800 kronor utan moms.

Inga referensmodeller?

Det har även ryktats att dessa två grafikkortsmodeller kommer att bli utan några specifika referensutföranden från Nvidia. Vilket betyder att endast modeller från partnertillverkare kommer att vara tillgängliga.

Tillsammans med redan lanserade RTX 2060 och GTX 1660 kan dessa fyra grafikkortsmodeller från Nvidia komma att sätta större press på AMD i de lägre prisklasserna. Det återstår dock att se huruvida Digitimes uppgifter faktiskt stämmer och när eller om vi kommer att se en lansering av GTX 1660 och GTX 1650 samt vilka prislappar dessa kan komma att bära.

Annons

Som alltid med obekräftade uppgifter rekommenderas informationen att tas med en nypa salt. Varken GTX 1660 eller GTX 1650 har i skrivande stund officiellt avtäcks av Nvidia.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid