När Valve först avtäckte det VR-exklusiva spelet Half-Life: Alyx var det endast ett lanseringsfönster som sattes och inget specifikt lanseringsdatum har bekräftats av utvecklaren. Förrän nu.

Det må nästan låta lite som ett skämt men nästa officiella installation i spelserien Half-Life har nu fått ett officiellt lanseringsdatum. Titeln som går under namnet Half-Life: Alyx är en VR-exklusiv speltitel och tar plats mellan händelserna i seriens två första spel.

När Valve först avtäckte Alyx fanns det ingen bekräftat lanseringsdatum. Den som blev uppspelt över att få uppleva spelserien i virtuell verklighet möttes med ”mars 2020” som lanseringsfönster. Uppgifter som varit fortsatt lika halv-obskyra fram till igår.

Under gårdagen tog Valve till Twitter för att bekräfta det officiella lanseringsdatumet: måndag den 23 mars.

Valve har även använt Alyx som en del av marknadsföringen för sitt eget VR-headset kallat Index. Den som beställer ett av Valves VR-headsets får den kommande speltiteln på köpet. En strategi som visat sig vara så pass populär att att enheten sålde slut världen över en kort tid efter att spelet officiellt avtäcktes.

Valve nämnde även via sin Twitter att bonusarna för den som förhandsbokat en Index-enhet kommer att börja skeppas till konsumenter från och med den 2 mars. Företaget nämner även att man inom kort kommer att gå ut med mer information angående tillgängligheten av Index som i dagsläget är fortsatt sparsmakad.

Trots att Half-Life: Alyx varit ett stort dragplåster för Valves egna VR-headset innebär det inte att spelet blir exklusivt för just denna hårdvara. Spelet kommer även kunna avnjutas tillsammans med de flesta andra VR-headsets som HTC Vive eller Oculus Rift.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid