Microsoft sägs fortsätta erbjuda två olika spelkonsoler per generation även när det blir dags för nästa Xbox att ta plats på butikshyllorna. Den billigare ryktas nu ta inspiration från Nintendo Switch genom att erbjuda både handhållet och stationärt läge.

Nästa generation av Xbox-konsoler förväntas inte lanseras förrän någon gång under 2026 som tidigast. Microsoft har under de senaste generationerna erbjudit två olika spelkonsoler. En billigare upplaga med nedskalad hårdvara och en dyrare med fler grafikhästar under huven. Nästa generation sägs fortsätta denna trend men här ryktas det att vi kommer få se något vi inte sett från Microsoft ännu.

Nästa generation av Xbox-konsoler uppges nämligen bli delvis handhållen. Likt Nintendos populära spelkonsol Switch hävdas det att Microsofts billigare konsol nästa generation kommer kunna användas i ett handhållet läge. Informationen kommer från det senaste avsnittet av podcasten Xbox News Cast (XNC) där Middleagegameguy säger sig ha information om den kommande hårdvaran.

Den handhållna Microsoft-konsolen ska kunna driva spel på egen hand med den hårdvara som huseras inuti. Det ska alltså inte handla om lokalt strömmade spel som hos Sonys Playstation Portal som inte renderar spel själv men istället strömmar spel från ett Playstation 5 på samma WiFi-nätverk. Konsolen ska även kunna kopplas in till en dockningsstation som sedan ansluts till en TV för att erbjuda en mer traditionell gamingupplevelse.

De hårdvaruingenjörer hos Microsoft som ska utveckla denna påstådda handhållna konsol ska vara personer som tidigare arbetat på Microsofts Surface-familj av produkter. Det vill säga personer som har tidigare erfarenhet med hybridhårdvara.

Microsoft har satsat en hel del på gaming under de senaste åren. Numera tjänar företaget mer pengar på gaming än på försäljningen av Windows. Således vore det inte helt orimligt att företaget ger sig in på marknaden för handhållen gaming som under de senaste åren vuxit rejält. Information som denna bör dock tas med en nypa salt till dess att Microsoft själva faktiskt bekräftar information om nästa generations spelkonsoler. I skrivande stund har företaget inte nämnt nästa upplaga av Xbox alls. Allt vi kan göra just nu är helt enkelt att vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid