Det rådde ingen brist på surfplattor på IFAs mässgolv i Berlin, och inte minst har vi sett en ökning bland Windows-baserade surfplattor. Vi passade på att ta en titt på en av Toshibas billigare modeller som trots sitt lilla format och pris huserar just en fullversion av Windows.

Toshiba har på bredare front börjat etablera sig på marknaden för surfplattor, och mycket fokus ligger i de lägre prisklasserna. Men även där kan man hitta en del imponerande produkter, och medan Toshiba Encore inte är ett prestandamonster eller ett mästerverk i ingenjörskonst så ser det ut att kunna bli en lockande liten dator.

Det rör sig om en 8 tum stor modell, som inte har ett extremt lyxigt chassi men som ändå känns ganska gediget och stadigt med en vikt på 450 gram och en profil på 10,68 millimeter. Skärmen har en upplösning på 1 280 x 800 pixlar, och drivs av en färsk Intel Atom-processor ur Bay Trail-familjen tillsammans med 2 gigabyte internminne och 64 gigabyte flashlagring som kan expanderas med ett microSD-kort. Datorn använder sig av Windows 8.1 med inkluderat Microsoft Office.

Specifikationerna låter inte i sig jätteimponerande, men när prislappen på 299 euro nämns låter det som en ganska trevlig historia, inte minst då Samsung Ativ Tab 3 har liknande specifikationer med en äldre Clover Trail-processor och en nästan dubbel prislapp.

Toshiba Encore bör komma till marknaden under årets fjärde kvartal, då som sagt med en prislapp på 299 euro eller omkring 3 000 kronor inklusive moms.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid