Under eventet Star Wars Celebration visades den första trailern för kommande Battlefront 2. Även detaljer kring spelet samt lanseringsdatum bekräftades.

EA har släppt detaljer för nästa spel med namnet Battlefront. Under Star Wars Celebration visades den första trailern för Battlefront 2 upp samt att man avslöjade att lanseringen kommer att äga rum den 17 november 2017.

Till skillnad från det Battlefront som lanserades 2015 så kommer nästa spel med en komplett enspelarkampanj. Kampanjen utspelar sig under tiden mellan slutet av Return of the Jedi och början av The Force Awakens. Spelaren kommer att axla rollen som Iden Versio som leder en elittrupp av soldater på Imperiets sida vid namn Inferno Squad.

Enligt EA har storyn och de nya karaktärerna utvecklats genom ett nära samarbete med Lucasfilm. Det bekräftades även av Lucasfilm att händelserna i Battlefront 2 kommer att räknas som ”officiella” inom Star Wars-universumet.

Star Wars: Battlefront 2 Multiplayer

Flerspelarläget i Battlefront 2 kommer att utspela sig under alla 3 tidsepoker som filmerna. Spelarna kommer att kunna anta rollerna som kända karaktärer från Star Wars såsom Yoda, Rey och Darth Maul. I flerspelarläget kommer upp till 40 spelare kunna delta i samma strid samtidigt.

Även rymdstrider gör en comeback i det kommande spelet. I Battlefront 2 kommer rymdstrider med stöd för upp till 24 spelare. Det Battlefront från 2015 fick en del kritik som spelare för sin avsaknad av just dessa rymdstrider. Rymdstrider i 2015 års Battlefront lades dock till i efterhand genom ett DLC-paket kallat Death Star.

Rymdstriderna utvecklas av studion Criterion som tidigare har utvecklat spelserier såsom Burnout. Spelare kommer att kunna flyga X-Wings, TIE Fighters och även kända skepp från filmerna så som Millenium Falcon.

Det är då den 17 november som lanseringen äger rum. Spelet kommer att finnas tillgängligt på PC, Xbox One samt Playstation 4. Är man en medlem av EA Access för Xbox eller Origin Access på PC så får man tillgång till spelet lite tidigare än så. Nämligen den 9 november. Förbokar med deluxe-versionen av spelet kan man börja spela den 14 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid