Idag inleds förhandsbokningar av AMD:s nya entusiastprocessorer. Här är Nordichardwares sammanfattning av priser och butiker.

Den här veckan lanserade AMD till sist sin nya processorarkitektur Zen, i form av tre processorer som utgör den nya AMD Ryzen 7-familjen. Nordichardware har varit på plats på lanseringskonferensen i San Francisco, och en sammanfattning av nyheterna finns att läsa här.

AMD Ryzen – förhandsbokning från och med 19.00

Nu öppnar även flera svenska återförsäljare för förhandsbokning av de nya processorerna. Priserna börjar omkring 3 700 kronor för instegsmodellen AMD Ryzen 7 1700, medan syskonen 1700X och 1800X (med högre klockfrekvenser och XFR-stöd) landar på cirka 4 500 kronor respektive 5 700 kronor.

Moderkort – B350 och X370

Tillsammans med processorerna lanseras även en uppsjö kompatibla moderkort baserade på styrkretsarna B350 och X370. Båda kretsarna har stöd för överklockning, men stöd för flera grafikkort via Crossfire eller SLI finns endast i den dyrare X370-kretsen.

Annons

I nuläget finns AM4-moderkort i mATX- och ATX-format från cirka tusenlappen och uppåt för B350 eller för cirka 1 500 kronor och uppåt för X370. Mindre kort i mini ITX-format ska vara under utveckling och lanseras senare under våren.

Leverans och tester 2 mars

Den skarpa butikslanseringen sker den 2 mars. Tills dess kommer Ryzen även hårdgranskas i Nordichardwares testlabb – vill du invänta hårda siffror på Ryzens prestanda i gaming och andra belastningar jämfört med konkurrensen är det med andra ord nästa vecka som ska ringas in i kalendern.

Här är AMD Ryzen – Priser, specifikationer och förhandsbokning

Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid